Το δεύτερο μεγάλο όχι του Κυπριακού Ελληνισμού! - Η Κύπρος αντιστέκεται - video

-Κατά πλειοψηφία η Βουλή πέταξε στον κάλαθο την πρόταση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες -Η μικρή Κύπρος ...

-Κατά πλειοψηφία η Βουλή πέταξε στον κάλαθο την πρόταση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες
-Η μικρή Κύπρος δίνει μαθήματα ιστορίας
-36 ψήφοι εναντίον και 19 αποχές από τους βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού
-Στο άκουσμα της απόφασης, ο κόσμος έξω από το κτιρίο της Βουλής έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο.

Ένα ηχηρό όχι εισέπραξε η Ευρώπη από τη μικρή Κύπρο, η οποία έστειλε το μήνυμα, ότι δεν αποδέχεται την άδικη επιβολή του «τέλους αλληλεγγύης» που προνοεί κούρεμα των καταθέσεων σε κυπριακές τράπεζες.

36 Βουλευτές, από τα κόμματα, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι, καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ οι 19 βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, με εξαίρεση τη Στέλλα Κυριακίδου, η οποία απουσίαζε από τη συνεδρία της σημερινής Ολομέλειας, τήρησαν αποχή.Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίας, οι χιλιάδες πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι απο το απόγευμα, έξω από το κτίριο της Βουλής, άρχισαν να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο, ενώ την οργή και αγανάκτηση του κόσμου, διαδέχθηκαν οι πανηγυρισμοί.

Είναι η δεύτερη φορά που η Κύπρος σηκώνει ανάστημα απέναντι στις επιβουλές του διεθνή παράγοντα, μετά το 2004, όταν το 76% του κυπριακού ελληνισμού, είπε όχι στο σχέδιο Ανάν.


newsit.com.cy

Δείτε επίσης...

Πολιτική 6401080791011261677
item