ΠΡΟΣΟΧΗ! Το ηλίθιο παιχνίδι θανάτου που κάνει θραύση στους νέους!

Πρόκειται για κάτι το εντελώς άσκοπο, ανώφελο, που δεν προσφέρει διασκέδαση ή ψυχαγωγία, παρά μόνο γέλια σε όσους το βλέπουν…

Πρόκειται για κάτι το εντελώς άσκοπο, ανώφελο, που δεν προσφέρει διασκέδαση ή ψυχαγωγία, παρά μόνο γέλια σε όσους το βλέπουν…

Όμως μαζί με το γέλιο το παιχνίδι αυτό είναι επικίνδυνο και για τη ζωή. Εκατοντάδες νέοι μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία στις ΗΠΑ, από ένα ανόητο παιχνίδι το οποίο κάνει θραύση στο διαδίκτυο και θα το δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί.
Ονομάζεται η “πρόκληση της κανέλας” και είναι απλό. Ο συμμετέχων πρέπει να καταπιεί ένα κουταλάκι της σούπας γεμάτο με κανέλα, δίχως να πιει νερό.
Και όσο απλό και εάν ακούγεται πρόκειται για ένα άκρως επικίνδυνο παιχνίδι αφού μπορεί να δημιουργήσει δηλητηριάσεις, και σε πολλές περιπτώσεις η σκόνη καταλήγει στους πνεύμονες όπου μετά χρειάζεται αναπνευστική υποστήριξη αφού τα συγκεκριμένα όργανα διαλύονται και καταρρέουν.
Όπως θα δείτε και στο βίντεο το να καταπιεί κάποιος ένα κουταλάκι στης σούπας κανέλα, είναι σχεδόν αδύνατον. Να μην πούμε ακατόρθωτο.
Ο νέος που το κάνει νιώθει να πνίγεται, καίγεται ο λαιμός και οι πνεύμονες του, βήχει δίχως να μπορεί να σταματήσει και στο τέλος το πιθανότερο είναι να καταλήξει στο νοσοκομείο.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως έχει εξαπλωθεί και διαδοθεί ραγδαία από το ίντερνετ, ενώ επιστήμονες της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Μαϊάμι με δημοσίευση τους στο περιοδικό Pediatrics, προειδοποιούν του γονείς αλλά και τους δασκάλους στα σχολεία.
Το μπαχαρικό κανέλα (σε σκόνη) που δίνει μια εξαίσια και ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό, εάν κάποιος το καταπιεί επειδή είναι ουσιαστικά καυστικό και αποτελείται από ίνες κυτταρίνης που δεν διαλύονται,προκαλεί φλεγμονή των αεραγωγών και βλάβες στους πνεύμονες.
Ιδιαίτερο κίνδυνο διατρέχουν τα άτομα που δοκιμάζουν την “πρόκληση της κανέλας” και έχουν άσθμα, ή κάποια χρόνια νόσο στους πνεύμονες.
Το βίντεο που θα δείτε είναι ένα από τα εκατοντάδες βίντεο που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και δείχνει νέους να ρισκάρουν ουσιαστικά την ίδια τους τη ζωή. Δύο στους 10 που το δοκίμασαν χρειάστηκε να μεταφερθούν σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Δείτε επίσης...

Video 6795230902181047508
item