ΦΩΤΟ ΣΟΚ: Αυτά συμβαίνουν στις τουρκικές φυλακές (pic)

O Κούρδος σκηνοθέτης Γιλμάζ Γκιουνέι ανέβασε στην προσωπική του ιστοσελίδα την φωτογραφία ενός νεαρού Κούρδου πολιτικού κρατουμένου και απ...

O Κούρδος σκηνοθέτης Γιλμάζ Γκιουνέι ανέβασε στην προσωπική του ιστοσελίδα την φωτογραφία ενός νεαρού Κούρδου πολιτικού κρατουμένου και απεργού πείνας.

Ο νεαρός κρατούμενος έχει στην κυριολεξία λιώσει μετά από 55 ημέρες άρνησης λήψης τροφής. Είναι ένας από τους 700 πολιτικούς κρατουμένους κουρδικής καταγωγής, που έχουν αρχίσει αυτόν τον γύρο του θανάτου πριν από δύο μήνες. Μεταξύ των απεργών πείνας μπορεί κανείς να αναγνωρίσει βουλευτές, δημάρχους, κοινούς Κούρδους πολίτες αλλά και μεγάλο αριθμό ανηλίκων. Αυτή είναι η πραγματικότητα.


(Ο Κούρδος κρατούμενος απεργός πείνας του οποίου δεν αναφέρεται το όνομα στην ανάρτηση, αλλά φαίνεται καθαρά το πώς ήταν πριν ξεκινήσει την απεργία πείνας και πώς είναι τώρα)

Η ανάρτηση αυτής της φωτογραφίας από τον διάσημο σκηνοθέτη, σπάει τον αδυσώπητο «κύκλο σιωπής» που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν γύρω από αυτό το ζήτημα.

Από τη Δευτέρα το πρωί, άλλοι 9.300 κρατούμενοι, κουρδικής καταγωγής, στις φυλακές της Τουρκίας ανακοίνωσαν πως λαμβάνουν μέρος και αυτοί στην απεργία πείνας. Αυτά που ζητούν είναι τα ελάχιστα και τα απαραιτήτως αυτονόητα. Να διδάσκεται η κουρδική γλώσσα στα σχολεία και να αρθεί η απομόνωση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν.
blog.gr

Δείτε επίσης...

Κόσμος 2125866894717801622
item