Συγκλονιστικές φωτογραφίες πράκτορα της FBI που "εξαφανίστηκε"

Φωτογραφίες του πρώην πράκτορα του FBI Ρόμπερτ Λέβινσον - που έχει εξαφανιστεί εδω και έξι χρόνια - αποκαλύπτουν, σύμφωνα με Αμερικανο...

Φωτογραφίες του πρώην πράκτορα του FBI Ρόμπερτ Λέβινσον - που έχει εξαφανιστεί εδω και έξι χρόνια - αποκαλύπτουν, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, οτι η εξαφάνιση του οφείλεται στην Iρανική κυβέρνηση.

Στις πολιτικά φορτισμένες φωτογραφίες ο πράκτορας του FBI φοράει μια πορτοκαλί φόρμα, όπως αυτές που φοράνε οι κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο. Οι φωτογραφίες εστάλησαν στην οικογένια του το 2011 όμως οι ερευνητές δεν μπορεσαν να βρουν κανενα ιχνος της πηγής.
Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ εχει αρνηθεί επενειλημμένα για την ανάμειξη του κράτους του Ιράν στην υπόθεση, ωστόσο οι Αμερικανοί συνεχίζουν να πιστεύουν οτι πισω απο την εξαφάνιση και τις φωτογραφίες ειναι μια επαγγελματική υπηρεσία πληροφοριών και συγκεκριμένα το Υπουργείο Πληροφοριών και Ασφάλειας του Ιράν. Οι φωτογραφίες δείχνουν τον Λεβινσον να ειναι απεριποίητος με γενειάδα και γκρι μαλλιά. Βεβαια οι φωτογραφίες ειναι συγκλονιστικές επειδη ο Λέβινσον φοράει οτι και οι κρατουμενοι στο Γκουανταναμο, μια πορτοκαλί φόρμα. Η κάθε φωτογραφία απεικονίζει τον Λεβινσον με μια πινακιδα που γραφει κατι το διαφορετικό καθε φορα: "Ειμαι στο Γουανταναμο, ξερετε που ειναι;" ή "Αυτο ειναι το αποτέλεσμα 30 ετών υπηρεσίας στις ΗΠΑ."

Σε απάντηση των επανειλημμένων αρνήσεων του Ιράν, και εν μέσω μυστικών συνομιλιών με την κυβέρνηση του Ιράν, η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, τον Μάρτιο 2011 δήλωσε οτι ο Λέβινσον κρατούνταν κάπου στη Νότια Ασία.Το συμπέρασμα ήταν ότι ο Λεβινσον θα μπορούσε να είναι στα χέρια κάποιας τρομοκρατικής ομάδας ή εγκληματική οργάνωσης κάπου στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν.
Μέχρι στιγμής και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπούς και ο Μπάρακ Ομπάμα όχι μόνο εχουν πει πολύ λίγα για την εξαφάνιση του Λέβινσον δεν εχουν ασκήσει και την κατάλληλη πίεση στο Ιράν για οποιαδηποτε ερωτήματα εχουν μείνει αναπάντητα.

Δείτε επίσης...

Κόσμος 3913428183325138350
item