Παράξενα πράγματα που έχουν πέσει (;) από τον ουρανό!

Το χιόνι , η βροχή ή το χαλάζι δεν είναι -όπως θα δείτε στη συνέχεια- τα μόνα που πέφτουν από τον ουρανό! Μόνο που τα υπόλοιπα είναι πλέο...


Το χιόνι, η βροχή ή το χαλάζι δεν είναι -όπως θα δείτε στη συνέχεια- τα μόνα που πέφτουν από τον ουρανό! Μόνο που τα υπόλοιπα είναι πλέον ασυνήθιστα και δεν έχουν καμία σχέση με μετεωρολογικά ή φυσικά φαινόμενα. Τα περισσότερα μάλιστα από τα «παράξενα» αντικείμενα που έπεσαν από τον ουρανό προκάλεσαν μεγαλύτερη έκπληξη και από τον πλέον δυνατό… κατακλυσμό!


1. Κρέας

Το 1876 κομμάτια κρέατος μήκους περίπου 10 εκατοστών το καθένα ήρθαν εξ ουρανού στα κεφάλια των περαστικών στην πόλη Olympian Springs του Κεντάκι. Η τοπική εφημερίδα σχολίασε το γεγονός αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δύο κύριοι που δοκίμασαν το κρέας εκφράζουν την άποψη ότι πρόκειται για πρόβειο ή ελαφιού». Επίσης, ένας Βρετανός επιστήμονας ανέπτυξε τη θεωρία ότι «χορτασμένα γεράκια που είχαν καταναλώσει αρκετό κρέας αλόγου πέταξαν πάνω από την πόλη και έκαναν… εμετό!!!». Πάντως, τι ακριβώς συνέβη, κανείς δεν έμαθε ποτέ.

2. Καλαμάρια

Τον Ιούνιο του 1997 ένας ψαράς που έριχνε τα δίχτυα του ανοιχτά των ακτών των Νήσων Φόκλαντ έπεσε αναίσθητος και έμεινε δύο μέρες σε κωματώδη κατάσταση επειδή τεράστια κατεψυγμένα καλαμάρια προσγειώθηκαν στο κεφάλι του. Πώς έφτασαν εκεί, κανείς δεν ξέρει!

3. Ζελέ

Το 2008 ένας οδοιπόρος στη Σκοτία πάτησε κατά λάθος μια μαλακή και ασαφή μάζα. Αναφέροντας το γεγονός στο ραδιόφωνο του BBC, πολλοί άλλοι ακροατές μίλησαν για παρόμοιες «μάζες» σε ολόκληρη τη χώρα. Πιθανολογείται ότι αυτό το «ζελέ», όπως το χαρακτήρισαν οι περισσότεροι, ήταν εμετός πουλιών που είχαν φάει βατράχια και φρύνους και απέβαλαν τα τοξικά αυγά τους. Η εξέταση DNA είχε ασαφή αποτελέσματα.

4. Βατράχια

Καταιγίδες από γυρίνους, βατράχια και ψάρια έπληξε την περιοχή Ishikawa της Ιαπωνίας το καλοκαίρι του 2009. Οι επιστήμονες υπέθεσαν το εν λόγω φαινόμενο προκλήθηκε από τους έντονους τυφώνες που μετέφεραν τα εν λόγω… είδη στοκεφάλι ανυποψίαστων περαστικών.

5. Μπλε Σφαίρες

Πρόσφατα, ένας άντρας στο Ντόρσετ της Αγγλίας ανακάλυψε 20 ημιδιαφανείς ζελατινώδεις μπλε μπάλες διάσπαρτες στην αυλή του. Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Bournemouth υπέθεσαν ότι επτόκειτο για αυγά κάποιου θαλάσσιου πλάσματος, άποψη που αναιρέθηκε λίγο αργότερα, καθώς βρέθηκε ότι οι εν λόγω σφαίρες αποτελούνταν από πολυακρυλικό νάτριο, μια ουσία που χρησιμοποιείται σε κήπους και πάνες για να απορροφήσει το υγρό.
perierga.gr

Δείτε επίσης...

Περίεργα 2861433332296649795
item