Νεφροπαθής κάνει ο ίδιος την αιμοκάθαρση εδώ και 13 χρόνια.

 Το γύρο των διεθνών ΜΜΕ έχει κάνει η ιστορία ενός «ηρωικού» άντρα από την Νανγίνγκ της Κίνας, αφότου ήρθε στην επιφάνεια ότι εδώ και 13 χ...

 Το γύρο των διεθνών ΜΜΕ έχει κάνει η ιστορία ενός «ηρωικού» άντρα από την Νανγίνγκ της Κίνας, αφότου ήρθε στην επιφάνεια ότι εδώ και 13 χρόνια διατηρεί μόνος του τον εαυτό του στη ζωή με τη βοήθεια δικής του αυτοσχέδιας συσκευής αιμοκάθαρσης, καθώς δεν διαθέτει τα μέσα για να εξασφαλίσει την αρμόζουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι μονάχα 1 στους 10 Κινέζους έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν στον εαυτό τους την αναγκαία για να ζήσουν ανά τακτά διαστήματα αιμοκάθαρση, αδυνατώντας να καλύψουν τα έξοδα της νοσοκομειακής περίθαλψής τους.
Πολλοί αποδέχονται τη μοίρα τους και απλά περιμένουν τη στιγμή του θανάτου τους, όχι όμως και ο Χου Σονγκουέν, ο οποίος σπούδαζε μετεωρολογία, όταν ξαφνικά διεγνώσθη ότι πάσχει από οξεία νεφρική ανεπάρκεια το 1993.
'Εκτοτε ήταν αναγκασμένος να επισκέπτεται το νοσοκομείο κάθε 6 ημέρες για αιμοκάθαρση, κοστίζοντάς του περίπου 100 ευρώ την επίσκεψη.
Επί 6 χρόνια είχε την οικονομική υποστήριξη της οικογένειάς του, έως ότου οι οικονομίες της εξαντλήθηκαν.
Τότε, αποφάσισε να κατασκευάσει ο ίδιος μία συσκευή αιμοκάθαρσης με μόνη βοήθεια ένα οδηγό, κουζινικό εξοπλισμό και λιγοστές ιατροφαρμακευτικές προμήθειες.
Όταν έμαθαν οι γιατροί τι έκανε, εξεπλάγησαν θεωρώντας τον τρελό. Ο ίδιος όμως έχει καταφέρει να μείνει ζωντανός επί 13 ολόκληρα χρόνια, έχοντας ξοδέψει μόλις μερικές εκατοντάδες ευρώ για την αγορά μιας αντλίας. Μοναδικό επιπλέον έξοδο τα φίλτρα και τα αναγκαία χημικά που του κοστίζουν 12 περίπου ευρώ για κάθε αιμοκάθαρση.
Ο ίδιος δηλώνει πως «αρκεί να έχει κανείς βγάλει το λύκειο, να καταλαβαίνει τις αρχές της διάλυσης, να ακολουθήσει τις οδηγίες και να είναι πολύ προσεκτικός κατά τη διαδικασία. Αν τα κάνει αυτά, τίποτα δεν πρόκειται να πάει λάθος».
Χάρη στην προβολή της περίπτωσής του από τα μέσα, η Κινεζική Κυβέρνηση κινητοποιήθηκε για να του καλύψει τα έξοδα της αιμοκάθαρσης σε νοσοκομείο, το οποίο όμως ο επιβιώσας Κινέζος αρνείται να επισκεφτεί καθώς είναι πολύ μακριά από το σπίτι του.



Δείτε επίσης...

Κόσμος 3494209372198973293
item