Η ζυγαριά σου κόβει την όρεξη… Όχι δεν μιλάμε για φαγητό, αλλά για σεξ

Η εμμονή με το βάρος είναι το πιο ισχυρό αντι-αφροδισιακό. Μάθε πώς να απαλλαγείς από τις αναστολές σου, και να ανεβάσεις τη λίμπιντό σου....

Η εμμονή με το βάρος είναι το πιο ισχυρό αντι-αφροδισιακό. Μάθε πώς να απαλλαγείς από τις αναστολές σου, και να ανεβάσεις τη λίμπιντό σου. Διάβασε και.. καλή «όρεξη» !!!

Πώς συνδέεται το βάρος με τη λίμπιντο;

Η 35χρονη Κατερίνα, στην προσπάθειά της να χάσει τα περιττά κιλά έχασε και… τη λίμπιντό της… Όπως χαρακτηριστικά λέει η ίδια «Μετά τη γέννηση της κόρης μου, όσο κι προσπάθησα δεν κατάφερα να χάσω όλα τα παραπανίσια κιλά. Το σώμα μου άλλαξε τελείως» και συνεχίζει «Δεν απολαμβάνω πια το σεξ. Έρχομαι σε επαφή μόνο και μόνο για να μην πληγώσω το σύζυγό μου. Δε νιώθω καθόλου άνετα με το σώμα μου, και πάντα θέλω να έχουμε σβηστά τα φώτα».


Η Δήμητρα συμπληρώνει «Όταν παίρνω έστω και λίγα κιλά χάνω τελείως την αυτοπεποίθηση μου. Τώρα πια φοράω μια μπλούζα ακόμα και κατά τη διάρκεια της επαφής. Νιώθω πολύ αμήχανα όταν ο σύντροφός μου χαϊδεύει την κοιλιά ή τους μηρούς μου. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πότε θα τελειώσει για να ξαναβάλω γρήγορα τα ρούχα μου».


Η Μαρία 43 ετών λέει πως παρ’ όλο που έχει έναν ευτυχισμένο γάμο, αποφεύγει το σύντροφο της κάθε φορά που της ζητά να έρθουν σε σεξουαλική επαφή «Με τα χρόνια το σώμα μου έχασε τη σφριγηλότατα του και πάχυνα. Τώρα πια προκειμένου να αποφύγω το Γιάννη βρίσκω διάφορες δικαιολογίες, κι αν τελικά επιμείνει, απλά μένω κάτω από τα σκεπάσματα με σβηστό το φως».


Η Δρ Σούζαν Κέλογκ, διευθύντρια του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας στη Φιλαδέλφεια λέει πως περιπτώσεις γυναικών σαν αυτές που αναφέραμε είναι πολύ συχνό φαινόμενο «Οι γυναίκες πολύ συχνά χάνουν τη σεξουαλική τους επιθυμία όταν πάρουν λίγα κιλά παραπάνω. Επίσης,  έχει παρατηρηθεί οτι πολλές φορές, έστω και μικρές ατέλειες στο σώμα μας, μπορεί να αποβούν καταστροφικές για τη σεξουαλικότητά μας» και συμπληρώνει «στο Ινστιτούτο βλέπουμε καθημερινά γυναίκες με παρόμοια προβλήματα, ανεξάρτητα από το βάρος τους».


Τελικά η ζυγαριά σαμποτάρει την ερωτική σου ζωή;

Πράγματι. Μελέτες δείχνουν οτι αυξομειώσεις στο βάρος, διαταράσσουν τις ορμόνες που ρυθμίζουν τη σεξουαλική σου επιθυμία «Είναι μια αλυσιδωτή αντίδραση με θύμα τη λίμπιντό σου» λέει η Δρ Μπέρμαν, ουρολόγος, ειδικός σε σεξουαλικά θέματα. Επίσης, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, που συνδέονται με την παχυσαρκία, εμποδίζουν τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν την πυελική περιοχή, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η ροή του αίματος προς την κλειτορίδα και να μειώνεται η σεξουαλική διέγερση. Βέβαια, εκτός από τα διάφορα οργανικά θέματα, κυρίαρχο ρόλο στη σεξουαλική επιθυμία έχει ο ψυχολογικός παράγοντας «Αν είσαι ανασφαλής κι όλη την ώρα ανησυχείς για το τί σκέφτεται ο σύντροφός σου για το σώμα σου, σίγουρα δεν θα απολαύσεις την ερωτική πράξη» λέει η Δρ Μπέργκαμ. Έρευνες μάλιστα δείχνουν οτι οι σεξουαλικές μας ορμές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας, ανεξαρτήτως του βάρους. Μάλιστα, στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, μελετητές ζήτησαν από γυναίκες, διαφόρων ηλικιών και βάρους, να συγκρίνουν 6 σημεία του σώματός τους με αντίστοιχα που είδαν σε φωτογραφίες μοντέλων. Ύστερα, παρακολούθησαν μια ταινία ερωτικού περιεχομένου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που είχαν δει πριν τις φωτογραφίες των μοντέλων είχαν σημαντικά χαμηλότερη διέγερση σε σχέση με τις άλλες γυναίκες.

Γι’ αυτό λοιπόν, μην ξεχνάς, αν σκέφτεσαι πως είσαι η καλύτερη, θα είσαι η καλύτερη. Τι πιο ισχυρό διεγερτικό είναι η αυτοπεποίθησή σου!
faysbook.gr

Δείτε επίσης...

Sex 1768614269683430741
item