Οι Αμερικάνοι σχεδίαζαν να στείλουν ατομική βόμβα στη Σελήνη

Οι Άμερικάνοι εξέταζαν πολύ σοβαρά την έκρηξη πυρηνικής βόμβας στο φεγγάρι τη δεκαετία του ’50 ως κίνηση εκφοβισμού των Ρώσων στα πλαίσια ...

Οι Άμερικάνοι εξέταζαν πολύ σοβαρά την έκρηξη πυρηνικής βόμβας στο φεγγάρι τη δεκαετία του ’50 ως κίνηση εκφοβισμού των Ρώσων στα πλαίσια του Ψυχρού Πολέμου!

Μπορεί να φαντάζει απίστευτο αλλά πράγματι αυτή προοριζόταν να είναι η απάντηση των ΗΠΑ στην εκτόξευση του Σπούτνικ, για να φέρει πίσω την αυτοπεποίθηση των Αμερικανών, σύμφωνα με συνέντευξη του φυσικού Leonard Reiffel.


Η μυστική επιχείρηση, με τίτλο «Μελέτη Πάνω στις Σεληνιακές Ερευνητικές Πτήσεις» και τον κωδικό «Project A119» δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ένας πύραυλος που κουβαλούσε μια μικρή πυρηνική συσκευή θα εκτοξευόταν από κάποια μυστική τοποθεσία και αφού είχε διανύσει 383.000 χιλιόμετρα μέχρι το φεγγάρι θα ανατιναζόταν κατά την κρούση.

Οι μελετητές προτιμούσαν την ατομική βόμβα αντί της βόμβας υδρογόνου επειδή η τελευταία θα ήταν πολύ βαριά για τον πύραυλο.

Το πρόγραμμα υπολογιζόταν να έχει μπει σε εφαρμογή το 1959, επειδή η Πολεμική Αεροπορία είχε αναπτύξει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Σήμερα πάντως εκπρόσωποι της αρνούνται να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα.

Προφανώς η ιδέα απορρίφθηκε λόγω των κινδύνων για την ανθρωπότητα. Επίσης, οι επιστήμονες φοβήθηκαν ότι το φεγγάρι θα γέμιζε ραδιενέργεια.

Δείτε επίσης...

Όπλα 7292443519904509290
item