Αεροπλάνα για όλους

Σε άλλες χώρες, όπου η ευημερία δεν είναι πλασματική και στηριγμένη σε δανεικά, η γενική Αεροπορία δεν διώκεται (όπως διώκεται στη… χ...

Σε άλλες χώρες, όπου η ευημερία δεν είναι πλασματική και στηριγμένη σε δανεικά, η γενική Αεροπορία δεν διώκεται (όπως διώκεται στη… χώρα του Ικάρου),  υπάρχουν άνθρωποι με ιδέες και οράματα που δεν καταδικάζονται σε αφάνεια, και οι κρατικές υπηρεσίες δημιουργούν ευκαιρίες για πρόοδο, γεννιούνται ιδέες όπως αυτές της ICON.

H ICON Aircraft είναι μια αμερικανική εταιρία που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το «παράθυρο» που άνοιξε η αλλαγή, το 2004 των κανονισμών της αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας FAA, δημιουργώντας μια νέα κατηγορία ελαφρών αεροσκαφών (Light Sport Aircraft) για αναψυχή στην ίδια λογική που αναπτύχθηκε ο κλάδος των ελαφρών ναυτικών σκαφών.
Ιδρυτής της ICON, το 2005 είναι ο Kirk Hawkins, απόφοιτος του Stanford Business School, μηχανικός αλλά και πρώην πιλότος της USAF (F-16), όπως και ενθουσιώδης του κόσμου της αυτοκίνησης. Βάζοντας όλα αυτά μαζί και με την βοήθεια του Burt Rutan, του διάσημου σχεδιαστή της Scaled Composites,  που έχει δημιουργήσει τα Voyager, Global Flyer, SpaceShipOne και το SpaceShipTwo της  Virgin Galactic δημιούργησαν το ICON A5.






Είναι μια πρόταση για ένα οικονομικό ασφαλές, εύκολο στην πτήση αλλά και κομψό, υψηλής τεχνολογίας αεροπλάνο που προορίζεται να κάνει τα όνειρα περισσότερων ανθρώπων πραγματικότητα.








Δείτε επίσης...

Video 1537165203505563531
item