Έρχεται το πυρηνικό αυτοκίνητο;

Μια πρωτοποριακή ιδέα. Μια ερευνητική ομάδα επανέφερε πάλι στο φως των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, την πυρηνική τεχνολογία πάνω σε ένα α...

Μια πρωτοποριακή ιδέα.

Μια ερευνητική ομάδα επανέφερε πάλι στο φως των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, την πυρηνική τεχνολογία πάνω σε ένα αυτοκίνητο χωρίς καμία επικινδυνότητα.
Η αλήθεια είναι ότι στο μέλλον όλοι περιμέναμε να δούμε ιπτάμενα αυτοκίνητα και αυτοκίνητα που οδηγούνε μόνα τους. Όμως αντί αυτού, επανήλθε πάλι το θέμα περί πυρηνικού υλικού για τη διαδικασία κίνησης ενός οχήματος. Μια ερευνητική εταιρεία λοιπόν, αποφάσισε να αφαιρέσει το γνωστό θάλαμο καύσης και να τον αντικαταστήσει με ακτίνα laser και μια μικρή ποσότητα θορίου.

Το θόριο είναι ένα ήπιο ραδιενεργό υλικό, το οποίο έχει 90 ατομικό αριθμό (92 έχει το ουράνιο) και ανακαλύφθηκε το 1882. Υπεύθυνη εταιρεία για τη χρήση του πυρηνικού υλικού είναι η Laser Power Systems. Η εταιρεία ετοιμάζει έναν jet λέιζερ ηλεκτροκινητήρα με χρήση θορίου και ο τρόπος λειτουργίας του ακούγεται σχετικά εύκολος. Μια ακτίνα λέιζερ θα χτυπά το θόριο παράγοντας έτσι θερμότητα.

Στη συνέχεια, η θερμότητα θα παράγει ατμό, ο οποίος θα φυλακίζεται σε ένα κλειστό κύκλωμα. Μέσα στο κλειστό κύκλωμα θα βρίσκεται μια γεννήτρια ρεύματος που θα συλλέγει τον ατμό μετατρέποντάς τον, τέλος, σε ηλεκτρική ενέργεια. Αυτή η διαδικασία θεωρείται ασφαλής, ενώ δεν μπορεί να μετατραπεί σε κάποιο είδους πυρηνικού όπλο, πού ίσως κάποιοι θα φοβούνται.

Η ποσότητα του θορίου που χρειάζεται το όχημα για να κινηθεί έως και 500.000 χιλιόμετρα είναι μόλις 8 γραμμάρια. Να σημειώσουμε, η ιδέα του θορίου έχει αναφερθεί ξανά στην έκθεση του Σικάγο το 2009 από την Cadillac.

Σου άρεσε; Κάνε Like και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δείτε επίσης...

Διάφορα 5742063037034653453

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

emo-but-icon

item