Χαρακτηριστικές εικόνες από την 11 Σεπτεμβρίου

Το πρωινό της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα κατέλαβαν τέσσερα αεροπλάνα, συντρίβοντας τα δύο από αυτά στους Δίδυμους ...

Το πρωινό της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα κατέλαβαν τέσσερα αεροπλάνα, συντρίβοντας τα δύο από αυτά στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, το ένα στο Πεντάγωνο και το άλλο που είχε κατεύθυνση προς την Ουάσινγκτον, συντρίφθηκε τελικά στην Πενσυλβανία.

Σας παρουσιάζουμε χαρακτηριστικές εικόνες από εκείνη την τραγική ημέρα.
Στις 8.46 το πρωί, η πτήση 11 των Αμερικάνικων Αερογραμμών συντρίβεται στην βόρεια πλευρά του βόρειου πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.

Η πτήση 175 των Ηνωμένων Αερογραμμών προσεγγίζει το νότιο πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης στιγμές πριν την σύγκρουση. Η φωτογραφία είναι από τον δήμο του Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης

Στην εικόνα φαίνεται η πτήση 175 των Ηνωμένων Αερογραμμών να πλησιάζει τον νότιο πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης λίγο πριν την σύγκρουση, καθώς κύματα καπνού βγαίνουν από τον βόρειο πύργο.

Η πτήση 175 των Ηνωμένων Αερογραμμών, συγκρούεται πάνω στον νότιο πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης καθώς κύματα καπνού βγαίνουν από τον βόρειο πύργο.

Στην εικόνα φαίνονται κύματα καπνού από τον ένα πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου ενώ φλόγες και συντρίμμια εκρήγνυνται από τον δεύτερο πύργο.

Άνθρωποι κρέμονται έξω από τα σπασμένα παράθυρα στον Βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου

Ένας άνθρωπος πέφτει από τον βόρειο πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης.

Άνθρωποι τρέχουν να ξεφύγουν από ένα σύννεφο συντριμμιών.

Το Πεντάγωνο

Φλόγες και καπνοί βγαίνουν από ένα κτίριο του Πενταγώνου, μετά από το απευθείας καταστροφικό χτύπημα ενός αεροσκάφους.

Ο αναπληρωτής αρχηγός αστυνομίας των ΗΠΑ Ντομινίκ Γκουαντανιόλι βοηθά μια γυναίκα αφότου τραυματίστηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Ένας πυροσβέστης ξεκουράζεται σε ένα παγκάκι καθώς εργάζεται στο Κάτω Μανχάταν, εκεί που έγινε η τρομοκρατική επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Πυροσβέστες εργάζονται κάτω από κατεστραμμένες κολώνες, που κάποτε ήταν οι κάθετες δοκοί που στήριζαν τους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Καθώς οι εργάτες καθάριζαν μερικά από τα συντρίμμια, νέο πλήρωμα πυροσβεστών και διασωστών έπρεπε χρησιμοποιώντας φτυάρια, αξίνες και φακούς να ψάχνουν για πτώματα ή επιζώντες.

Οι δρόμοι του κάτω Μανχάταν έχουν γεμίσει με ερείπια και στάχτη.
Η μέρα που έγινε η τρομοκρατική επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου φαίνεται σε ένα ημερολόγιο καλυμμένο με στάχτη πάνω στο ταμείο της Τράπεζας Τσέις στο Μπρόντγουει. Η τράπεζα βρίσκεται περίπου ένα τετράγωνο μακριά από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.


Kάνε Like και μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου...

Δείτε επίσης...

Κόσμος 4662018968018985222

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

emo-but-icon

item