Βίντεο-σοκ: Εκπαίδευση μάχης με πραγματικά πυρά...

Aσκήσεις με πραγματικά πυρά προς την πλευρά του στόχου είναι κάτι το οποίο ενέχει πάντα κίνδυνο ατυχήματος και ένα ατύχημα επικοινωνιακά ...


Aσκήσεις με πραγματικά πυρά προς την πλευρά του στόχου είναι κάτι το οποίο ενέχει πάντα κίνδυνο ατυχήματος και ένα ατύχημα επικοινωνιακά κοστίζει πολύ σε πολιτική ηγεσία, Αρχηγούς Κλάδων και κατ'επέκταση σε ολόκληρη την ανώτατη ιεραρχία.

Για τον λόγο αυτό στις ελληνικές Ενοπλες δυνάμεις τείνουν να καταργηθούν με αποτέλεσμα την "παιδική" εκπαίδευση των στρατευσίμων ειδικά στον Στρατό Ξηράς.

Για να μην μιλήσουμε για τις ασκήσεις όπου τα τυφέκια G3A3/A4 δεν φέρουν καν γεμιστήρες και προσομοιάζουν "επικίνδυνα" όπλα όπως τα ... Nerf των παιδιών που πετούν πλαστικές σφαίρες.

Αυτά στον Ελληνικό Στρατό και σε κάποιους από τους δυτικούς Στρατούς.

Αν θέλετε να δείτε πώς γίνεται η κανονική εκπαίδευση βάσει του δόγματος "Η σκληρότερη εκπαίδευση είναι η εικολότερη μάχη" δείτε την εκπαίδευση κληρωτών πεζικάριων του συγκεκριμένου βίντεο.

Σφαίρες σφυρίζουν δίπλα τους, χειροβοβμίδες σκάνε και αντιαρματικά βλήματα εκτοξεύονται και εκρήγνυνται δίπλα τους.

"Και αν γίνει κάποιο ατύχημα;" θα ρωτήσει κάποιος.

Στην εκπαίδευση για την απόβαση στη Νορμανδία το 1944, οι συμμαχικές δυνάμεις μέτρησαν στις βρετανικές ακτές, περισσότερους από 700 νεκρούς! Αλλά η εκπαίδευση αυτή έσωσε πολλές άλλες χιλιάδες όταν ξεκίνησε η απόβαση.

Δείτε το βίντεο. "Μιλάει" από μόνο του...


Δείτε επίσης...

Video 7166203478513313563

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

emo-but-icon

item