Αυτή είναι η σεξουαλική ζωή των ελλήνων φοιτητών!

Έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Κρήτης καταγράφει τη σεξουαλική συμπεριφορά 358 πρωτοετών φοιτητών. Σύμφωνα με τη...

Έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Κρήτης καταγράφει τη σεξουαλική συμπεριφορά 358 πρωτοετών φοιτητών. Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα επαληθεύεται η μείωση του ορίου ηλικίας της πρώτης σεξουαλικής επαφής καθώς ο μέσος όρος ήταν η ηλικία των 16,9 ετών.

Ωστόσο ένα ποσοστό της τάξης του 10,7% δήλωσε ότι είχε την πρώτη σεξουαλική επαφή στην ηλικία των 13 με 15 ετών. Από τους φοιτητές του δείγματος το 84,6% των ανδρών και το 75,1% των γυναικών είχαν ήδη ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις. Σε ποσοστό 64,1% οι σύντροφοί τους ήταν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ενώ το 34,1% δήλωσε ότι ήταν συνομήλικοι.
Οι άνδρες αποδεικνύονται 'πιο άτακτοι' συγκριτικά με τις γυναίκες καθώς το 38,6% δήλωσε ότι συνδέεται με τρείς ή και περισσότερες ερωτικές συντρόφους, ενώ με 2 συνδέονταν το 40,9%. Όσον αφορά τις φοιτήτριες οι περισσότερες συνδέονταν με 2 ερωτικούς συντρόφους σε ποσοστό 78,4%, ενώ με 3 και περισσότερους είχε σχέση το 11,3%.

Μειοψηφία αποτελούν οι φοιτήτριες που συνδέονταν με έναν μόνο άνδρα καθώς το ποσοστό ήταν 9,9% και ήταν αρκετά χαμηλότερο από το αντίστοιχο των ανδρών που ήταν 20,5%. Στα θετικά της εν λόγω έρευνας καταγράφεται η χρήση αντισυλληπτικών μεθόδων τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες. Το ποσοστό που παίρνει μέτρα προφύλαξης ανέρχεται στο 97,3% του δείγματος ενώ το δημοφιλέστερο μέσο είναι το πρoφυλακτικό σε ποσοστό 92% με δεύτερη τη διακεκομμένη συνουσία με ποσοστό 13,6% . Στα συμπεράσματα τις έρευνας οι επιστήμονες αναφέρουν ότι όσο πιο χαμηλό είναι το μορφωτικό επίπεδο των γονέων τόσο νωρίτερα ξεκινά και η πρώτη σεξουαλική επαφή. Επίσης η τάση των κοριτσιών για συναισθηματική κάλυψη ερμηνεύει το χαμηλό ποσοστό που προχωρά σε σχέσεις «μιας βραδιάς» που ήταν μόλις το 0,5% (μια φοιτήτρια) έναντι του 43,2% των φοιτητών.

Δείτε επίσης...

Σχέσεις 1218469124925828572
item