3 απλά μυστικά για πιο γρήγορο αδυνάτισμα

Αν θέλεις να απαλλαγείς από το λίπος και τα περιττά κιλά σου, πέρα από τη σωστή διατροφή και την άσκηση θα χρειαστεί να λάβεις υπόψιν σου...

Αν θέλεις να απαλλαγείς από το λίπος και τα περιττά κιλά σου, πέρα από τη σωστή διατροφή και την άσκηση θα χρειαστεί να λάβεις υπόψιν σου και μερικούς άλλους πιο “ξεκούραστους” παράγοντες.
Ακολούθησε τα παρακάτω μυστικά και θα επιταχύνεις το αδυνάτισμα σου χωρίς να ιδρώσεις:

Πιες νερό: Η ελαφριά αφυδάτωση μπορεί να ρίξει σημαντικά το μεταβολικό ρυθμό σου γι’ αυτό φρόντιζε να πίνεις αρκετό νερό. Για κάθε ώρα προπόνησης καλό θα είναι να πίνεις επιπλέον περίπου 500ml νερό. 

Κατανάλωσε snacks μετά τη γυμναστική: Σύμφωνα με μελέτες η κατανάλωση μικρής ποσότητας snacks μετά την άσκηση επανορθώνει τους μύες και συμβάλει στην καύση κοιλιακού λίπους. Η κατανάλωση λίγης πρωτεΐνης μέσα σε 30’ από την ολοκλήρωση της προπόνησής σου καταστέλει την καταστροφική επίδραση της κορτιζόλης, ορμόνης που εμποδίζει την επανόρθωση των μυών και επιτρέπει στο σώμα να αποθηκεύει περισσότερες θερμίδες ως λίπος.

Κοιμήσου περισσότερο
: Πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν τη σημασία του ύπνου στο χάσιμο βάρους, οι ειδικοί όμως επιμένουν ότι 7-9 ώρες ύπνου είναι επιβεβλημένες. Η έλλειψη ύπνου υποκινεί τον οργανισμό να καταναλώσει περισσότερο φαγητό και μειώνει την αντίληψη του για πληρότητα. Η κόπωση και η νύστα προκαλούν την παραγωγή γρελίνης, ορμόνης που αποστέλει στον εγκέφαλο το αίσθημα της πείνας, ενώ αντίθετα ο βαθύς ύπνος διεγείρει την έκκριση αυξητικής ορμόνης που επανορθώνει τους ιστούς.
inshape.com.cy

Δείτε επίσης...

Υγεία 4619539683300902951
item