Πρωτότυπα spa αργού πετρελαίου!

Στην πόλη Naftalan, 320 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν Μπακού, το αργό πετρέλαιο βρίσκεται σε... τέτοια αφθονία ...

Στην πόλη Naftalan, 320 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν Μπακού, το αργό πετρέλαιο βρίσκεται σε... τέτοια αφθονία που οι άνθρωποι κυριολεκτικά κάνουν μπάνιο σ’ αυτό! Κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής, τα διάσημα ιαματικά λουτρά αργού πετρελαίου του Naftalan ήταν πόλος έλξης τουριστών από όλη τη Σοβιετική Ένωση.
Κι αυτό γιατί πιστεύεται ότι το πετρέλαιο έχει φαρμακευτικές ιδιότητες και θεραπεύει διάφορες δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση, ένω απομακρύνει τους πόνους στις αρθρώσεις και γενικά ηρεμεί τα νεύρα.

Στο απόγειό τους, τη δεκαετία του 1980, ιαματικά λουτρά του Naftalan είχαν 75.000 επισκέπτες το χρόνο. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, τα λουτρά έκλεισαν και άνοιξαν μόλις πρόσφατα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον 13ο μ.Χ., ο διάσημος εξερευνητής Μάρκο Πόλο, ο οποίος πέρασε από το Αζερμπαϊτζάν στο δρόμο του από τη Βενετία στην Κίνα, αναφέρθηκε στο πετρέλαιο του Naftalan και εξήρε τις θεραπευτικές του ιδιότητες σε ανθρώπους και ζώα. Οι άνθρωποι που ζουν στην ευρύτερη περιοχή τιμούν ιδιαίτερα στα spa πετρελαίου τα οποία γίνονται και πάλι δημοφιλή.




perierga.gr

Δείτε επίσης...

Περίεργα 505329232851499313
item