Λουλούδι εκσπεpματώνει ακριβώς όπως οι άνθρωποι (pic)

 Μεγάλη ομοιότητα στην διαδικασία αναπαραγωγής έχουν οι άνθρωποι με τις καμέλιες, αφού όπως επισημαίνει πρόσφατη μελέτη, το λουλούδι έχει ...

 Μεγάλη ομοιότητα στην διαδικασία αναπαραγωγής έχουν οι άνθρωποι με τις καμέλιες, αφού όπως επισημαίνει πρόσφατη μελέτη, το λουλούδι έχει οπτικά όμοιο σπέρμα και εκσπεpματώνει ακριβώς όπως ο άνθρωπος.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Μόντρεαλ του Καναδά με επικεφαλής τον καθηγητή βιολογίας Ανζα Γκέιτμαν, κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής τους, οι γυρεόκοκκοι, τα ανδρικά αναπαραγωγικά όργανα της καμέλιας, αναπτύσσονται κατά μήκος, καθώς διεισδύουν στους ιστούς με τελικό προορισμό τα γυναικεία γενετικά όργανα.
Όταν ο σωλήνας τους βρίσκει μεγάλη αντίσταση λόγω στενότητας χώρου, εκρήγνυται και απελευθερώνει με ταχύτητα το σπέpμα του φυτού.

Ωστόσο οι ομοιότητες δε σταματούν εκεί, αφού όπως παρατήρησαν οι επιστήμονες με το μικροσκόπιο,οι κόκκοι γύρης που εκχύονται, έχουν ίδιο σχήμα με τα ανθρώπινα σπεpματοζωάρια και η ταχύτητα με την οποία εκτοξεύονται, είναι η ίδια με αυτήν που εκσπεpματώνει ένας άνδρας. «Πρόκειται για έναν υδροσκελετό υπό πίεση», εξηγεί ο Γκέιτμαν.

Δείτε επίσης...

Διάφορα 3503975740461129044
item