Φρίκη για το Σύρο αντάρτη «που δαγκώνει καρδιά νεκρού στρατιώτη»

Φρίκη, αποτροπιασμό και απερίφραστη καταδίκη έχει προκαλέσει βίντεο στο οποίο εμφανίζεται σύρος αντάρτης να δαγκώνει την καρδιά ενός νεκρο...

Φρίκη, αποτροπιασμό και απερίφραστη καταδίκη έχει προκαλέσει βίντεο στο οποίο εμφανίζεται σύρος αντάρτης να δαγκώνει την καρδιά ενός νεκρού στρατιώτη.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ταυτοποίησε τον Αμπού Σακάρ, γνωστό αντάρτη από την πόλη Χομς, τονίζοντας ότι οι πράξεις του συνιστούν εγκλήματα πολέμου.

Το βασικό κόμμα της συριακής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι ο στρατιώτης θα δικαστεί.

Το βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου μέχρι στιγμής δεν έχει επικυρωθεί από ανεξάρτητο φορέα, δείχνει τον αντάρτη να ξεριζώνει και να δαγκώνει την καρδιά του στρατιώτη.

«Ορκίζομαι στο Θεό ότι θα φάμε τις καρδιές και τα συκώτια σας, εσάς στρατιώτες του "σκύλου Μπασάρ" (αλ Ασαντ)», φαίνεται να λέει ο Αμπού Σακάρ, καθώς στέκεται πάνω από το πτώμα του στρατιώτη.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι ο Αμπού Σακάρ είναι ο αρχηγός μίας ομάδας που ονομάζεται «Ανεξάρτητη Ταξιαρχία Ομάρ αλ-Φαρούκ».

«Ο τεμαχισμός πτωμάτων των εχθρών συνιστά έγκλημα πολέμου. Αλλά το σοβαρότερο ζήτημα είναι η ραγδαία κατάβαση σε σεκταριακές ρητορικές και βία», δήλωσε μέλος του Παρατηρητηρίου.

Η οργάνωση ανέφερε ακόμη ότι αναφορικά με τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και οι δύο πλευρές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ατιμωρησία.

Το Παρατηρητήριο τόνισε επίσης ότι ο Αμπού Σακάρ έχει βιντεοσκοπηθεί και παλαιότερα να εκτοξεύει ρουκέτες σε σιιτικές περιοχές του Λιβάνου και να ποζάρει δίπλα σε πτώματα μαχητών της Χεζμπολάχ που είχαν σκοτωθεί μαχόμενες μαζί με τις συριακές καθεστωτικές δυνάμεις.

Το βίντεο, που αναρτήθηκε την Κυριακή, είναι ένα από τα πιο φρικιαστικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τα δεκάδες που έχουν αναρτηθεί κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων του συριακού εμφυλίου.
ΠΗΓΗ: Εθνος

Δείτε επίσης...

ΣΟΚ 6229936384525035282
item