Σκορπούν τον τρόμο οι "μαχητές-φαντάσματα" που σκοτώνουν βρέφη

 Αναλαμβάνουν τη "“βρόμικη δουλειά" Ονομάζονται οι "μαχητές-φαντάσματα". Κάνουν τα πάντα για να διατηρηθεί στην εξουσί...

 Αναλαμβάνουν τη "“βρόμικη δουλειά" Ονομάζονται οι "μαχητές-φαντάσματα". Κάνουν τα πάντα για να διατηρηθεί στην εξουσία ο πρόεδρος τους Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Τα μπράτσα τους φουσκωμένα από τα στεροειδή. Καλυμμένα από τατουάζ του ηγέτη με βλέμμα αδίστακτων φονιάδων.

Σε αυτά τα κτήνη  αποδίδονται σφαγές παιδιών και γυναικών με μεθόδους-σήμα κατατεθέν, κόψιμο στο λαιμό ή πυροβολισμούς εξ επαφής.
Απαραίτητα εργαλεία των δολοφόνων-φαντασμάτων, AK-47 και μασέτες. Στην πιάτσα είναι γνωστοί ως "Shabiha" ("φαντάσματα").
Τους ξεχωρίζεις από τα  παντελόνια παραλλαγής και τις μαύρες μπλούζες. Πληρώνονται αδρά, σχεδόν   170 ευρώ την ημέρα.
Όπως αναφέρει η Βρετανική Daily Mail, το modus operandi τους προβλέπει να εισβάλλουν σε πόλεις αφού σταματήσει το σφυροκόπημα από το στρατό. "Η αποστολή τους είναι να τρομοκρατούν τους πολίτες και να αναλαμβάνουν εθνοκαθάρσεις".
Η σφαγή 108 πολιτών στη Χούλα, πριν από δύο εβδομάδες-ανάμεσά τους 49 παιδιά- αποδίδεται στην ομάδα αυτή.
Dr Mousab Azzawi, εκπρόσωπος του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα περιέγραψε τα μέλη της ομάδας σαν «τέρατα».
"Είχαν τεράστιους μύες, κοιλιές και γένια. Έπαιρναν στεροειδή για να φουσκώσουν τα σώματά τους. Έπρεπε να τους μιλάω σαν να ήταν παιδιά γιατί τους αρέσουν οι άνθρωποι με χαμηλή νοημοσύνη. Αυτό είναι που τους κάνει τόσο τρομακτικούς: ο συνδυασμός της δύναμης και της τυφλής υπακοής στο καθεστώς", είπε.

Ανησυχία Κόφι Ανάν για την βία στη Συρία
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Άναν εξέφρασε σήμερα, Δευτέρα, τη βαθιά του ανησυχία για τη συνεχιζόμενη βία στη Συρία, αναφερόμενος στον βομβαρδισμό θέσεων των αντικαθεστωτικών στη Χομς και στις αναφορές για τη χρήση βλημάτων όλμου, ελικοπτέρων και αρμάτων μάχης στην πόλη αλ Χάφα.
"Υπάρχουν ενδείξεις ότι ένας μεγάλος αριθμός αμάχων έχουν παγιδευτεί σε αυτές τις πόλεις", αναφέρει ο Άχμαντ Φάουζι, εκπρόσωπος του Άναν σε ανακοίνωσή του από τη Γενεύη.
Παράλληλα, ο Άναν ζήτησε να επιτραπεί άμεσα η πρόσβαση των παρατηρητών του ΟΗΕ στην πόλη αλ Χάφα.

Δείτε επίσης...

ΣΟΚ 1404949811262476572
item