Αυτό κι αν είναι σκάνδαλο:Δείτε τι βρήκε στο χωράφι του ένας αγρότης απο την Ζάκυνθο!

«Οργώνοντας το χωράφι μου βρήκα αυτά, νόμιζα ότι ήταν θησαυρός», είπε στους αστυνομικούς ένας αγρότης από τη Ζάκυνθο παραδίδοντας ένα πακέ...

«Οργώνοντας το χωράφι μου βρήκα αυτά, νόμιζα ότι ήταν θησαυρός», είπε στους αστυνομικούς ένας αγρότης από τη Ζάκυνθο παραδίδοντας ένα πακέτο με παραστατικά του Δήμου Ζακύνθου, που κάποιοι έθαψαν για να σβήσουν ίχνη ενοχής.

Αυτά τα στοιχεία θεωρούνταν «εξαφανισμένα» από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2007, όταν έγινε ο εμπρησμός στο ταμείο του δήμου!

O άνδρας που ανακάλυψε το θησαυρό ήταν συγγενής με τον ταμία του δήμου, ο οποίος αν και κατηγορείται για συμμετοχή στον εμπρησμό, λαμβάνει ακόμα το 1/3 του μισθού του.

Πάντως, ο «από μηχανής θεός» για τον κατηγορούμενο, πρώην δήμαρχο Ζακύνθου, Άκη Τσαγκαρόπουλο, που δικάζεται με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στον εμπρησμό, επιχείρησε να περιλάβει σε ένορκη βεβαίωση τη μαρτυρία για τα ευρήματα, τα οποία ωστόσο δεν δέχθηκε το δικαστήριο.

Οι συνήγοροι του πρώην δημάρχου εκτιμούν, αντιθέτως, ότι αυτά τα ευρήματα είναι «ικανά» να αλλάξουν την τροπή της υπόθεσης του εμπρησμού. Η αντιπολίτευση στον Δήμο Ζακύνθου είχε κατηγορήσει τον Τσαγκαρόπουλο ότι έλαβε δάνεια ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, και στη συνέχεια προκάλεσε τον εμπρησμό για να σβήσει τα ίχνη.

Η δίκη για την υπόθεση των δανείων προβλέπεται να διεξαχθεί το φθινόπωρο, αλλά ο Τσαγκαρόπουλος πάντα υποστήριζε ότι από τη στιγμή που δεν βρέθηκαν τα έγγραφα των δανείων μετά τον εμπρησμό του ταμείου του δήμου -φυλάσσονταν σε άλλα κτίριο- ο ίδιος δεν είχε κίνητρο για τον εμπρησμό.

Δείτε επίσης...

Σκάνδαλα 5205369052458539926
item