Πρόστιμα από 100 ευρώ μέχρι 30.000 ευρώ για ιδιοκτήτες σκύλων

Γερά πρόστιμα θα «τρώνε» οι ιδιοκτήτες σκύλων από την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο δήμος Αθηναίων έχει αποφασίσει να τιμωρεί τους ανεύθυνους ...

Γερά πρόστιμα θα «τρώνε» οι ιδιοκτήτες σκύλων από την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο δήμος Αθηναίων έχει αποφασίσει να τιμωρεί τους ανεύθυνους φιλόζωους.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα κόβονται πρόστιμα από 100 έως και 30.000 ευρώ στους παραβάτες. Τα πρόστιμα δεν θα είναι μόνο για το «λέρωμα» πεζοδρομίων και πάρκων αλλά και για ζώα που δεν είναι εμβολιασμένα, όπως και για κακοποίηση ζώων ή όταν αυτά κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα σε τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,  οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν πρώτα από κεντρικά σημεία της Αθήνας και σιγά-σιγά θα επεκταθούν και στις γύρω περιοχές.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει μαζική έξοδος. Δεν μας ενδιαφέρει ο εντυπωσιασμός αλλά η ουσία, να γίνει δηλαδή συνείδηση στους δημότες – ιδιοκτήτες ζώων, η ανάγκη να σέβονται τα ζώα, το περιβάλλον και τους συμπολίτες τους», είπε και εξήγησε ότι ήδη υπάρχουν πολλές καταγγελίες για ιδιοκτήτες που παραμελούν τα σκυλιά τους.

Δείτε επίσης...

Ζώα 9148241801995063649
item