Διατροφικό σκάνδαλο: Κρέας... σκύλου στα fast food!

Μετά το κρέας αλόγου στα μπιφτέκια, βρέθηκε κρέας σκύλου σε φαστφουντάδικα! Σύμφωνα με ντοκιμαντέρ, που προβλήθηκε στο BBC3, κεμπάπ από κρ...

Μετά το κρέας αλόγου στα μπιφτέκια, βρέθηκε κρέας σκύλου σε φαστφουντάδικα!

Σύμφωνα με ντοκιμαντέρ, που προβλήθηκε στο BBC3, κεμπάπ από κρέας σκύλου σερβίρεται σε κεμπατζίδικα και ινδικά φαστφουντάδικα του Λονδίνου.

Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ έστειλαν για εργαστηριακές εξετάσεις έξι γεύματα και διαπίστωσαν πώς... κανένα από τα πιάτα δεν περιείχε αυτό που περιέγραφε!

Αλλά το μεγαλύτερο σοκ ήρθε από ένα ινδικό πιάτο, το Indian Lamp Curry, το οποίο υποτίθεται ότι φτιάχνεται με ρύζι, αρνί και κάρυ. Δεν ήταν όμως αρνί, ούτε χοιρινό, μοσχάρι, πρόβατο, κοτόπουλο ή άλογο. Οι υποψίες στρέφονται σε κρέας σκύλου ή γάτας !

H διατροφολόγος του ντοκιμαντέρ Σουρίντερ Φολ (Surinder Phull) είπε για το συγκεκριμένο πιάτο:

"Είναι απόλυτα τρομακτικό, γιατί δεν είναι κάποιο από τα κρέατα που γνωρίζουμε, αλλά τι είναι αυτό; Από που έρχονται; Πού σφάζονται; Είναι υγιεινό; Υπάρχουν βακτήρια σε αυτό;"

Επιπλέον, διαπιστώθηκε, σε ένα από τα πιάτα που πήγαν για έλεγχο, ότι το μοσχάρι με σάλτσα από μαύρα φασόλια περιείχε και αίμα κοτόπουλου, ενώ ένα μοσχαρίσιο μπιφτέκι είχε μόνο καρδιά και αίμα μόσχου!

Δείτε επίσης...

ΣΟΚ 9033824781636546637
item