Ένα βίντεο σόκαρε την Καίτη Γαρμπή – δες το ξέσπασμά της

Ένα βίντεο Ελλήνων κινηματογραφιστών για λογαριασμό της «ActionAid» σόκαρε την Καίτη Γαρμπή, η οποία μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της ...

Ένα βίντεο Ελλήνων κινηματογραφιστών για λογαριασμό της «ActionAid» σόκαρε την Καίτη Γαρμπή, η οποία μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους το ξέσπασμά της και αναρωτήθηκε: «το 2013 συμβαίνουν ακόμα τέτοια εγκλήματα;»!

Αφορμή στάθηκε ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την κλειτοριδεκτομή, για το οποίο ταξίδεψαν μέχρι την Κένυα Έλληνες κινηματογραφιστές, μεταξύ των οποίων η Βίκυ Βελοπούλου, που συνεργάστηκε με την Καίτη στις επιτυχημένες εμφανίσεις της στον κινηματογράφο, πριν από λίγους μήνες.

«Μετά το πρώτο σοκ, ήρθε η ανάγκη για να σκαλίσω κάτω από την επιφάνεια: έψαξα, ρώτησα, διάβασα, πάγωσα, έκλαψα, συζήτησα με την ομάδα... Παρακολουθούσα από κοντά την εξέλιξη των γυρισμάτων και των περιπετειών τους στη φυλή των Ποκότ και ανυπομονούσα να γυρίσουν από την Κένυα για να καταλάβω... τα ερωτήματα ήταν τόσα πολλά και παρέμεναν αναπάντητα», έγραψε η Καίτη.

Η τραγουδίστρια μοιράστηκε τα «γιατί» της, ρωτώντας δημόσια: «γιατί το κάνουν αυτό στα ανήλικα κορίτσια τους; τι επιπτώσεις έχει αυτός ο ακρωτηριασμός στην υπόλοιπη ζωή τους; Στην επιθυμία για ερωτική συνεύρεση, στη σεξουαλική πράξη, στην τρυφερότητα μεταξύ τους, στην υγεία τους, στη διαδικασία της γέννας, στις πιθανές αρρώστιες που μπορεί να μεταδοθούν από τη χρήση μαχαιριού που δεν καθαρίζεται από το ένα κορίτσι στο άλλο...; Αυτά, με το δυτικό μυαλό μου. Οι περισσότερες απορίες μου είναι άγνωστες λέξεις».

«Όπως μου είπαν και οι Ελληνίδες που κατέβηκαν στους Πόκοτ για την κινηματογράφηση, πρέπει να αφήσουμε τις δικές μας «δυτικές» πεποιθήσεις απέξω για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τις δικές τους. Γιατί μπορεί να μην έχουμε τόσο ακραίες τελετές στον πολιτισμό μας, αλλά κανένας δεν είπε ότι δεν έχουμε κι εμείς πεποιθήσεις που συγκρούονται με την εσωτερική μας εξέλιξη, ή, απλά, τις προσωπικές μας επιθυμίες», κατέληξε η Καίτη και κάλεσε τους φίλους και τους θαυμαστές της να στηρίξουν την ομάδα των κινηματογραφιστών ώστε να ακουστεί η φωνή τους, ζητώντας τους να είναι παρόντες στις 13 Μαρτίου, στις 20:00, στο «Odeon Oπερα», στην Αθήνα.


Δείτε το βίντεο που σόκαρε την Καίτη Γαρμπή:

Δείτε επίσης...

Video 7052003140670200565
item