Δείτε το αφεντικό που αφήνει τους υπαλλήλους να καθορίζουν οι ίδιοι τους μισθούς τους!

Ένας 41χρονος Γερμανός είναι κατά πολλούς το «τέλειο αφεντικό» αφού εδώ και τρία χρόνια πρωτοπορεί δίνοντας την ελευθερία στους υπαλλήλους...

Ένας 41χρονος Γερμανός είναι κατά πολλούς το «τέλειο αφεντικό» αφού εδώ και τρία χρόνια πρωτοπορεί δίνοντας την ελευθερία στους υπαλλήλους του να αποφασίζουν αυτοί για τις αποδοχές τους.

Ο Λαρς Φόλμερ, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Vollmer & Scheffzyk, στην οποία απασχολούνται 25 εργαζόμενοι, αποφάσισε το φθινόπωρο του 2010 να αποποιηθεί του αυστηρού του ρόλου χρησιμοποιώντας την εξής μέθοδο: ενημερώνει τους νέους υπαλλήλους της επιχείρησης για τα οικονομικά στοιχεία καθώς και τις αποδοχές των εργαζομένων. Στη συνέχεια και αφότου οι υποψήφιοι σχηματίσουν εικόνα, καθορίζουν οι ίδιοι τις οικονομικές τους απαιτήσεις και μιλούν με τρεις από τους μελλοντικούς συναδέλφους τους σχετικά ώστε να οριστικοποιήσουν το ποσό.

Σύμφωνα με τον τολμηρό επιχειρηματία, από όταν εφάρμοσε αυτό το σύστημα δε χρειάστηκε να επέμβει ξανά και δε βρέθηκε αντιμέτωπος με υπερβολικές απαιτήσεις.

Με τον ίδιο τρόπο μάλιστα διευθετούνται οι άδειες των εργαζομένων χωρίς να δημιουργούνται προστριβές και παράπονα.

Δείτε επίσης...

Κόσμος 1838035374089807430
item