ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!Η γυναίκα που βλέπει τα πάντα… ανάποδα!

Η Bojana Danilovic είναι μια 28χρονη γυναίκα από τη Σερβία που πάσχει από μια παράξενη «κατάσταση» που έχει αφήσει γιατρούς και επιστήμονε...

Η Bojana Danilovic είναι μια 28χρονη γυναίκα από τη Σερβία που πάσχει από μια παράξενη «κατάσταση» που έχει αφήσει γιατρούς και επιστήμονες άναυδους! Βλέπει και κάνει τα πάντα ανάποδα. Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, οι οποίοι εξέτασαν την κοπέλα αναφέρουν ότι πάσχει από μια σπάνια πάθηση του εγκεφάλου που ονομάζεται «φαινόμενο χωρικού προσανατολισμού». Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι τα μάτια της βλέπουν τα πράγματα με το σωστό τρόπο, αλλά για κάποιο λόγο ο εγκέφαλός της να αλλάζει θέση!


Η Bojana είναι μοναδική περίπτωση στον κόσμο. Τα πάντα στη ζωή της ήταν… προς τα πίσω, ακόμα και τα πρώτα της βήματα τα έκανε από την ανάποδη. Η μητέρα της μάλιστα χρειάστηκε να την διδάξει πώς θα περπατήσει όπως τα άλλα παιδιά και χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να τα καταφέρει. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή μιας πολύ ασυνήθιστης ζωής. Τα παράξενα συνεχίστηκαν για την Bojana όταν άρχισε να γράφει. Ξεκινούσε από την κάτω δεξιά γωνία και τελείωνς στην επάνω αριστερή. Μάταια όλοιπροσπαθούσαν να της μάθουν… τον ίσιο δρόμο. Όταν τελείωσε το σχολείο βρήκε δουλειά στη Δημοτική Αρχή, όπου οι συνάδελφοί της έμειναν εμβρόντητοι όταν γύρισε ανάποδα οθόνη καιπληκτρολόγιο υπολογιστή να να… βλέπει καλύτερα!


Στο σπίτι βλέπει ανάποδα τηλεόραση, χρησιμοποιεί ανάποδα το κινητό τηλέφωνο, ενώ το ίδιο κάνει όταν θέλει να διαβάσει εφημερίδα, περιοδικό ή κάποιο βιβλίο. Η κατάστασή της προσέλκυσε την προσοχή των Αμερικανών επιστημόνων πριν από μερικά χρόνια, οι οποίοι την υπέβαλαν σε εξετάσεις χωρίς να έχουν καταλήξει ακόμα σε κάποιο συμπέρασμα. Εκείνη πάντως έχει μάθει να ζει τη ζωή της… ανάποδα αν και έχει βαρεθεί να ακούσει συνέχεια τη φράση «Κυρία,κρατάτε ανάποδα την εφημερίδα!

perierga.gr

Δείτε επίσης...

Περίεργα 6610045324813601303
item