Η φωτογραφία του Γάλλου στρατιώτη στο Μαλί που σόκαρε τον κόσμο

Τραβηγμένη στις 20 Ιανουαρίου, η φωτογραφία απεικονίζει στρατιώτη που... φορά ειδικά γυαλιά και μια μάσκα σκελετού που παραπέμπει στον Gho...

Τραβηγμένη στις 20 Ιανουαρίου, η φωτογραφία απεικονίζει στρατιώτη που... φορά ειδικά γυαλιά και μια μάσκα σκελετού που παραπέμπει στον Ghost, έναν χαρακτήρα από το βιντεοπαιχνίδι «Call of Duty».

Σύμφωνα με το RTL, ο εκπρόσωπος του στρατού χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμπεριφορά αυτή, υπογραμμίζοντας ότι η φωτογραφία δεν είναι αντιπροσωπευτική των γαλλικών επιχειρήσεων στο Μαλί.

Ο φωτογράφος δήλωσε:

«Βρέθηκα μαζί με τα γαλλικά στρατεύματα κοντά στο Νιόνο. Ένα ελικόπτερο προσγειωνόταν, δημιουργώντας τεράστια σύννεφα σκόνης. Ενστικτωδώς, όλοι οι στρατιώτες προσπάθησαν να αποφύγουν την άμμο. Ήταν απόγευμα και ακτίνες του ήλιου πρόβαλλαν μέσα από τα δέντρα και τα σύννεφα σκόνης. Ήταν ένα πολύ όμορφο φως».

Και προσθέτει: «Εντόπισα έναν στρατιώτη, που φορούσε ένα περίεργο φουλάρι και τον φωτογράφησα. Εκείνη την ώρα, τίποτα δεν φαινόταν ασυνήθιστο ή σοκαριστικό. Ο στρατιώτης δεν πόζαρε και δεν υπήρχε κάτι το στυλιζαρισμένο. Εκείνος απλώς στεκόταν εκεί, προστατεύοντας το πρόσωπό του από τη σκόνη και περιμένοντας το ελικόπτερο να προσγειωθεί. Κανένας δεν προσπάθησε να με σταματήσει να τον φωτογραφίσω».

iefimerida.gr

Δείτε επίσης...

Κόσμος 485836842224544971
item