Αν θες να χάσεις περισσότερα κιλά, φάε νωρίς το μεσημέρι

Δεν αρκεί να προσέχεις τι τρως. Πριν πιάσεις στα χέρια σου το πιρούνι, ρίξε μια ματιά και στο ρολόι σου.

Δεν αρκεί να προσέχεις τι τρως. Πριν πιάσεις στα χέρια σου το πιρούνι, ρίξε μια ματιά και στο ρολόι σου.

Μέχρι τώρα ήξερες ότι σημασία έχει τι τρως και όχι τόσο τι ώρα τρως, με εξαίρεση το βραδινό σου. Νέα ισπανική έρευνα όμως έδειξε ότι το ίδιο ισχύει και για το μεσημεριανό σου: το να τρως το γεύμα σου πριν τις 3 το μεσημέρι, μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις πιο γρήγορα βάρος.
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στη Διεθνή Επιθεώρηση Παχυσαρκίας, έγινε από επιστήμονες του ισπανικού πανεπιστημίου της Murcia σε συνεργασία με το "Brigham and Women's Hospital" στη Βοστώνη και του Πανεπιστημίου Tufts, σε 420 υπέρβαρους άντρες και γυναίκες. Όλοι οι συμμετέχοντες ζούσαν στην ισπανική πόλη Murcia και για 20 εβδομάδες περιόρισαν την πρόσληψη θερμίδων στις 1400 την ημέρα, ενώ έτρωγαν το μεσημεριανό τους (που στην Ισπανία είναι το κύριο γεύμα) πάντα πριν τις 3 το μεσημέρι.

Αυτό που βρήκαν οι ερευνητές είναι ότι όσοι έτρωγαν νωρίς κατά τη διάρκεια της ημέρας έχασαν σχεδόν 10 κιλά, ενώ όσοι έτρωγαν αργά έχασαν 8, δυο κιλά λιγότερα δηλαδή. "Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη έρευνα που αποδεικνύει ότι η ώρα που τρώει κανείς το γεύμα του μπορεί να συμβάλει στη μεγαλύτερη απώλεια κιλών", λέει ο Frank Scheer, ένας από τους επιστήμονες. "Όταν η ώρα που τρώμε δεν ταιριάζει με τον βιολογικό μας ρολόι, αποσυνδέονται όλα τα 'ρολόγια' που έχουν τα κύτταρά μας", εξηγεί ο Scheer.

Εκτός από την ώρας του γεύματος, δεν υπήρχε καμιά άλλη διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες: ούτε η άσκηση ούτε τα επίπεδα πείνας ούτε οι συνήθειες ύπνου ήταν διαφορετικές.
"Μάλλον ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε όχι μόνο τι τρώμε αλλά και τι ώρα τρώμε", λέει ο Scheer, που ελπίζει ότι τα συμπεράσματα της έρευνας θα αποτελέσουν ένα καλό όπλο στη μάχη κατά της παχυσαρκίας.

Δείτε επίσης...

Tips 7393126109920967323
item