Σοκ: Τη βασάνισαν και την έκαψαν ζωντανή για «μαγεία»

Φρικτό τέλος είχε μια νεαρή μητέρα από την Παπούα Νέα Γουινέα, την οποία κατηγόρησαν οι συγχωριανοί της για άσκηση μαγείας. 

Φρικτό τέλος είχε μια νεαρή μητέρα από την Παπούα Νέα Γουινέα, την οποία κατηγόρησαν οι συγχωριανοί της για άσκηση μαγείας. 

Ένα πλήθος ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και μαθητές δημοτικού, ξεγύμνωσε την 20χρονη Κεπάρι Λενιάτα, την έδεσε και τη βασάνισε με πυρωμένο σίδερο και αφού την έλουσε με πετρέλαιο, της έβαλε φωτιά, πάνω σε λάστιχα αυτοκινήτου, σε ένα σκουπιδότοπο.

Η κατηγορία ήταν ότι σκότωσε ένα 6χρονο αγόρι με τη χρήση μαγείας. Σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες, που είχαν πρωτοσέλιδες ανατριχιαστικές φωτογραφίες του απανθρακωμένου πτώματος της Λενιάτα, η 20χρονη παραδέχτηκε κατά το βασανισμό της ότι σκότωσε το αγόρι. Το αγόρι πέθανε στο νοσοκομείο με ισχυρούς πόνους στο στήθος και το στομάχι.
Οι αγριότητες έγιναν μπροστά στα μάτια αστυνομικών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να επέμβουν και να γλιτώσουν τη γυναίκα από τον όχλο. Επίσης, οι εξαγριωμένοι χωρικοί κυνήγησαν ένα όχημα της πυροσβεστικής που έσπευσε στη σημείο, για να σβήσει τη φωτιά.
Η αστυνομία, πάντως, θα απαγγείλει κατηγορίες φόνου στους υπαίτιους.
Στην Παπούα Νέα Γουινέα είναι διαδεδομένη η αντίληψη να αποδίδουν αρρώστιες και φυσικές καταστροφές σε μαγεία.

Δείτε επίσης...

ΣΟΚ 1533496003549974801
item