Σε φυλάκιση καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης δημοφιλούς ιστοσελίδας

Δύο χρόνια φυλάκιση και χρηματική ποινή 5000 ευρώ επιβλήθηκε από το Εφετείο Θεσσαλονίκης στο φερόμενο ως ιδιοκτήτη της δημοφιλούς ιστοσελί...

Δύο χρόνια φυλάκιση και χρηματική ποινή 5000 ευρώ επιβλήθηκε από το Εφετείο Θεσσαλονίκης στο φερόμενο ως ιδιοκτήτη της δημοφιλούς ιστοσελίδας gamato.info.

Ο 29χρονος συνελήφθη τον Μάρτιο του 2010 και το δικαστήριο μετέτρεψε το κακούργημα της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων κατ' εξακολούθηση σε πλημμέλημα επειδή δέχτηκε ότι ο συγκεκριμένος χρήστης τελούσε χρέη παρόχου (provider) και ότι δεν ήταν ο διαχειριστής της ιστοσελίδας.

Τον Φεβρουάριο του 2010 εκπρόσωπος της ΕΠΟΕ έκανε καταγγελία στο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Αττικής λέγοντας ότι η ιστοσελίδα gamato.info περιέχει αποθηκευμένα χιλιάδες ηλεκτρονικά αρχεία (torrents) που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να τα «κατεβάζουν» άνευ αδείας και έτσι το Μάρτιο του 2010 πραγματοποίησαν έλεγχο στο σπίτι του 29χρονου και του κατέσχεσαν τρεις σκληρούς δίσκους. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι δεν είναι διαχειριστής. «Είμαι απλός χρήστης από το 2006 και κατέβαζα αρχεία» είχε πει στην απολογία του.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι δύο αδέρφια τα οποία βρίσκονται στην Ολλανδία

Δείτε επίσης...

internet 4732565850115415193
item