Hangover: Πώς να το αντιμετωπίσετε

Για να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της επόμενης μέρας.

Για να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της επόμενης μέρας.

Με τις γιορτές είναι φυσικό, οι περισσότεροι από εμάς, κάποιες βραδιές να βγούμε ελαφρώς εκτός ελέγχου και να πιούμε λίγο (ή και πολύ) παραπάνω. Εάν σας τρομάζει η προοπτική του hangover της επόμενης μέρας, σας έχουμε τρόπους να το αντιμετωπίσετε όσο πιο «αναίμακτα» γίνεται.







1) Οπωσδήποτε πολύ νερό
Ο λόγος που νιώθουμε έτσι χάλια, μετά την κραιπάλη με το αλκοόλ είναι, απλούστατα, η αφυδάτωση που αυτό προκαλεί στον οργανισμό μας. Μην παραλείψετε να πιείτε πολύ νερό, και όταν λέμε πολύ, εννοούμε όσο περισσότερο γίνεται.

2) Είναι καλή ιδέα ο καφές;
Η άποψη ότι ο καφές μπορεί να μας βοηθήσει, μετά την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ δεν είναι τίποτα άλλο από μύθος, ο οποίος έχε3ι δημιουργηθεί από την τάση που έχει ο καφές να μας ξυπνάει και να μας κάνει, για λίγο, να νιώθουμε καλύτερα αλλά, στην πραγματικότητα, το αλκοόλ παραμένει στον οργανισμό μας.

3) Παυσίπονα, τα αγαπημένα
Μπορεί ούτε αυτά να μην βοηθάνε με την απομάκρυνση του αλκοόλ από τον οργανισμό, ωστόσο κάνουν καλό στον πονοκέφαλο. Μία καλή ιδέα είναι, αν το θυμηθείτε, να τα πάρετε μόλις επιστρέψετε σπίτι από το πάρτι, πριν κοινηθείτε. Μπορεί να προλάβουν την καταστροφή.

4) Φαγητό
Ακόμα κι αν η ιδέα του να καταναλώσετε οποιαδήποτε τροφή όταν όλα γύρω σας γυρίζουν, σας φαίνεται απωθητική, λίγο ψωμί, μερικά κριτσίνια ή κράκερς θα σας «στρώσουν» το στομάχι. Αποφύγετε λιπαρές τροφές. Μία ακόμα καλή ιδέα είναι τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως μία μπανάνα, ένα πορτοκάλι ή, έστω, φρεσκοστυμένος χυμός.

Δείτε επίσης...

Χρήσιμα 6251980096302768890
item