Είστε κρυωμένοι; Πιείτε μια μπίρα!

Όλοι μας σκεφτόμαστε ότι ένα αχνιστό ρόφημα είναι η καλύτερη θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα...

Όλοι μας σκεφτόμαστε ότι ένα αχνιστό ρόφημα είναι η καλύτερη θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα...

Ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα, η μπίρα έχει τα ίδια αποτελέσματα!
Μια νέα ιαπωνική μελέτη δείχνει ότι ένα βασικό συστατικό που βρίσκεται στην μπίρα μπορεί να προστατεύσει από μια κοινή ίωση. Ερευνητές στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Sapporo διαπίστωσαν ότι μια χημική ένωση του λυκίσκου, η χουμουλόνη (humulone), είναι αποτελεσματική έναντι του ιού (RS) του αναπνευστικού, ενώ έχει και αντιφλεγμονώδη δράση.

Ο ερευνητής Jun Fuchimoto εξήγησε ότι ο ιός RS μπορεί να προκαλέσει σοβαρή πνευμονία και αναπνευστικές δυσκολίες και είναι ιδιαίτερα συχνός κατά τη διάρκεια των κρύων χειμωνιάτικων μηνών. Η ζυθοποιία Sapporo ελπίζει να δημιουργήσει τρόφιμα και (μη αλκοολούχα) ποτά που να περιέχουν χουμουλόνη, τα οποία θα μπορούν να καταναλώσουν τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά.

Δεδομένου ότι μπορούν να βρεθούν μόνο μικρές ποσότητες χουμουλόνης στην μπίρα, για να επωφεληθεί κάποιος από την αντιική του δράση θα πρέπει να πίνει περίπου 30 κουτιά των 330 ml, διευκρίνισαν οι ερευνητές. Ωστόσο, ένας άλλος κορυφαίος ειδικός της μπίρας, ο καθηγητής Ramon Etruch του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βαρκελώνης, έχει ήδη επισημάνει ότι και μία μόνο μονάδα μπίρας αρκεί να επωφεληθεί κάποιος από τις ευεργετικές επιδράσεις της.

Δείτε επίσης...

Υγεία 6116940007458130577
item