Σοκ στην Αίγινα: Ήταν νεκρή μέσα στο σπίτι της 12 χρόνια!

Στο εξοχικό της σπίτι στο παραλιακό χωριό Βαγία Αίγινας βρισκόταν νεκρή για 12 περίπου χρόνια η Ειρήνη Ξένου κάτοικος Αθηνών...

Στο εξοχικό της σπίτι στο παραλιακό χωριό Βαγία Αίγινας βρισκόταν νεκρή για 12 περίπου χρόνια η Ειρήνη Ξένου κάτοικος Αθηνών...

Αρχές Δεκεμβρίου από αστυνομικούς και γείτονες βρέθηκε το μουμιοποιημένο σώμα της στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού της σε πλήρη αποσύνθεση και φαγωμένο από ποντίκια.

Το τραγικό αυτό συμβάν έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Αίγινας, αλλά κυρίως τους ανθρώπους που αντίκρισαν το θέαμα, όταν κατάφεραν να ανοίξουν την επί πολλά χρόνια σφραγισμένη με τσιμεντόλιθους πόρτα του σπιτιού.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν γείτονες, που συχνά στο παρελθόν δυσφορούσαν από την ύπαρξη ποντικιών στη γειτονιά, αποφάσισαν να καθαρίσουν το σπίτι, που επί χρόνια ήταν εστία σκουπιδιών και μολύνσεων.

Το σπίτι έξω φαινόταν εγκαταλελειμμένο. Όλοι πίστευαν, ότι η γυναίκα είχε πάει σε μοναστήρι ή στο «Δαφνί» όπως χαρακτηριστικά μας είπαν κάτοικοι του χωριού. Τα χόρτα στην αυλή είχαν πυκνώσει και υπήρχαν παντού φίδια και ποντίκια! Οι γείτονες πήγαν εκείνη την Κυριακή να κόψουν τα χόρτα, αλλά επειδή παρατήρησαν ότι ποντίκια μπαινόβγαιναν στο σπίτι, αποφάσισαν να παραβιάσουν την πόρτα και να μπουν μέσα για να ψεκάσουν. Ο κλειδαράς που κλήθηκε για να ανοίξει την πόρτα βρέθηκε μπροστά στην πρώτη έκπληξη. Η πόρτα εκτός από κλειδωμένη ήταν σφραγισμένη με τσιμεντόλιθους που η ίδια είχε τοποθετήσει από πίσω και όλα τα παράθυρα ήταν σφηνωμένα με πανιά…

Η Ειρήνη Ξένου ήταν γεννημένη το 1959, άγαμη, χωρίς αδέρφια και γονείς. Πριν 12 χρόνια νοίκιασε σε νεαρή φοιτήτρια το σπίτι της στο Βύρωνα, όπου διέμενε και έφυγε για την Αίγινα. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη της, αφού ούτε η φοιτήτρια μπόρεσε να την βρει ποτέ, δύο ολόκληρα χρόνια που ενοικίαζε το σπίτι της. Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν χαρτιά από γιατρούς και φάρμακα.

Η Διοικητής της Αστυνομίας Αίγινας, κ. Αργυρώ Γκαρή, που πρώτη κατέφθασε στο σπίτι της Βαγίας και βρέθηκε αντιμέτωπη με το μακάβριο θέαμα, εμφανώς σοκαρισμένη δήλωσε «έχω δει πολλά εγκλήματα τόσα χρόνια που υπηρετώ την Αστυνομία, αλλά τίποτα δεν ήταν πιο φρικιαστικό από αυτό! Άνοιξα την ατζέντα της γυναίκας αυτής για να βρω την άκρη, αλλά λίγα πράγματα υπήρχαν εκεί. Αναγκάστηκα να βρω στοιχεία από τις πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου, ώστε να ειδοποιήσω κάποιον συγγενή της. Κανείς δεν την είχε αναζητήσει τόσα χρόνια».

Και συμπληρώνει «Σε πρώτη φάση έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια. Πιθανότατα πρόκειται για αυτοκτονία γιατί μετά από 12 περίπου χρόνια που είχε να δώσει σημεία ζωής, δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβή στοιχεία. Έγινε νεκροψία και έχει παρθεί ιστός για εξέταση. Οι πρώτες ενδείξεις είναι αυτοκτονία. Η γυναίκα βρέθηκε σε κατάσταση μουμιοποίησης και πλήρης αποσύνθεσης. Προφανώς είχε σφραγίσει το σπίτι, για να μην την βρει ποτέ κανείς. Είναι μια πολύ άσχημη ανθρώπινη ιστορία. Εμείς εδώ φροντίσαμε να γίνει η κηδεία της, ώστε τουλάχιστον να φύγει αξιοπρεπώς. Οι δικοί της που ενημερώθηκαν, ήρθαν εδώ, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε αν αυτοί είναι οι μοναδικοί της συγγενείς».

Στην κοινωνία της Αίγινας δεν είχε φίλους, ούτε είχε αναπτύξει προσωπικές σχέσεις, παρά μόνο με τους ανθρώπους που της έφτιαξαν το σπίτι. Όλοι μιλάνε για ένα μοναχικό άτομο. Το σπίτι της δεν είναι μέσα στο χωριό, αλλά λίγο πιο μακριά. Είχε κάποιους γείτονες που όμως δεν μπορούσαν να μυρίσουν τις άσχημες οσμές του θανάτου, αφού η γυναίκα είχε ασφαλίσει τις πόρτες και τα παράθυρα με πανιά. Μαζί της στο σπίτι βρέθηκαν επίσης νεκρά και τα κατοικίδιά της, μια γάτα και ένας σκύλος.
Οι κάτοικοι του χωριού πάγωσαν στο άκουσμα της είδησης, αφού στην ουσία υπήρχε ένα άταφο πτώμα για πολλά χρόνια τόσο κοντά τους χωρίς κανείς να το γνωρίζει. Όπως λένε κάποιοι από αυτούς «είναι πολύ σκληρό να πεθαίνεις έτσι, αλλά είναι πιο σκληρό να ζείς έτσι όπως ζούσε αυτή η γυναίκα, μόνη και ξεχασμένη από όλους. Αυτή επέλεξε να πεθάνει όπως ήθελε και προφανώς λυτρώθηκε».

Ο Δήμαρχος της Αίγινας κ. Θεοδόσης Κασιώτης που την ημέρα της μακάβριας είδησης βρισκόταν στο Ηράκλειο καλεσμένος του Περιφερειάρχη Κρήτης, έδωσε αμέσως εντολή να γίνουν τα δέοντα. «Ήταν ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν για το νησί μας, αλλά και μια πονεμένη ανθρώπινη ιστορία. Γιαυτό και όλοι εκ των ενόντων συμβάλλαμε για να ταφεί αυτή η γυναίκα. Όλοι λειτουργήσαμε σαν εθελοντές για την κηδεία της» δήλωσε ο κ. Κασιώτης.

Σε αυτόν τον γραφικό οικισμό της Αίγινας, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και βουλιάζει από κόσμο το καλοκαίρι, καθώς είναι παραλιακό και πολύ τουριστικό, έχει πια επανέλθει η ηρεμία. Είναι το χωριό που υμνήθηκε από τα μυθιστορήματα της Ζωρζ Σαρρή. Εκεί έχουν σπεύσει τώρα κάποιοι λίγοι συγγενείς της άτυχης γυναίκας, ώστε να διευθετήσουν το θέμα των περουσιακών στοιχείων της.
newpost.gr

Δείτε επίσης...

ΣΟΚ 5550299578711185893
item