Νέα μόδα! Χρυσά χάπια 24 καρατίων! Τι περιέχουν αυτά τα χάπια;

Μπορεί τα περίφημα χρυσά χάπια 24 καρατίων να δημιουργήθηκαν αρχικά ως ένα σχόλιο των καλλιτεχνών Τόμπι Γουόνγκ και Κεν Κόρτνει για την υπ...

Μπορεί τα περίφημα χρυσά χάπια 24 καρατίων να δημιουργήθηκαν αρχικά ως ένα σχόλιο των καλλιτεχνών Τόμπι Γουόνγκ και Κεν Κόρτνει για την υπερ-καταναλωτική κουλτούρα μας, αλλά πλέον έχουν γίνει κανονική τάση ανάμεσα στους υπερ-πλούσιους που τα καταναλώνουν για χαβαλέ.


«Κατάπιε τα για να μετατρέψεις τα σωθικά σου σε ένα θησαυροφυλάκιο πλούτου». Αυτό είναι το μότο με το οποίο λανσαρίστηκαν αρχικά τα Gold Pills, μέλος της σειράς Indulgence που επίσης περιλαμβάνει ένα χρυσό κουταλάκι για κόκα φτιαγμένο από ένα καπάκι στύλου και ένα stop για πόρτα φτιαγμένο από πορσελάνη.


Μόνο που, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, τα συγκεκριμένα χάπια -που περιέχουν φλούδες χρυσού 24 καρατίων- τα τελευταία χρόνια έχουν δει την τιμή τους να εκτοξεύεται στα 425 δολάρια και τους γόνους πλουσίων οικογενειών να τα καταναλώνουν κανονικά. Παρότι δεν έχουν κατασκευαστεί για αυτό το λόγο.

Σύμφωνα με έναν από τους πωλητές τους, οι πελάτες τα προτιμούν γιατί απλά τους αρέσει «η αίσθηση να βλέπουν τα περιττώματά τους να είναι πασπαλισμένα με χρυσό». Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το αρχικό concept των δημιουργών που επιθυμούσαν να κάνουν τον κόσμο να καταλάβει ότι η ανάγκη για την κατανάλωση πολυτελών αντικειμένων είναι τεχνήτη και εθιστική όσο η χρήση ναρκωτικών.
Iefimerida.gr

Δείτε επίσης...

Κόσμος 2022156015260278867
item