ΥΓΕΙΑ: Γανόδερμα και καρκίνος

Το δημοφιλές μανιτάρι Ganoderma lucidum έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για τη γενική προαγωγή της υγείας και της μακροζωίας στις χώρες της Ασ...

Το δημοφιλές μανιτάρι Ganoderma lucidum έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για τη γενική προαγωγή της υγείας και της μακροζωίας στις χώρες της Ασίας.


Η ξηρά σκόνη του Ganoderma lucidum ήταν δημοφιλής ως μέσο θεραπείας του καρκίνου στην αρχαία κίνα.
Το Ganoderma lucidum αναστέλλει την μεταγραφή του πυρηνικού παράγοντα κΒ (NF-κΒ) και  του ΑΡ-1, που οδηγεί σε αναστολή της έκφρασης του ενεργοποιητή του πλασμινογόνου της ουροκινάσης  (υΡΑ) και του υποδοχέα του uPAR.

Το Ganoderma lucidum καταστέλλει επίσης, την κυτταρική προσκόλληση και την μετανάστευση των καρκινικών διηθητικών κυττάρων στον καρκίνο μαστού  και στον καρκίνο του προστάτη.
Έτσι, το Ganoderma lucidum καταδεικνύει σαφώς αντικαρκινική δράση σε πειράματα με  καρκινικά κύτταρα και έχει θέση ως διαιτητικό συμπλήρωμα για μία εναλλακτική θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του προστάτη, για όσους δεν θέλουν να πάρουν τοξικές θεραπείες με τα κλασσικά χημειοθεραπευτικά φάρμακα.
Το γανόδερμα, κυκλοφορεί στην αγορά, ως συμπλήρωμα διατροφής και στην ελλάδα. Καλό είναι να ελέγχεται η βιολογική του δραστικότητα στα συγκεκριμένα προϊόντα.
Η κατανάλωση ενός έως τριών ροφημάτων, αντί για σκέτο καφέ, την ημέρα, ανάλογα με την περίπτωση, συνιστάται.

Βιβλιογραφία
Sliva D., Ganoderma lucidum (Reishi) in cancer treatment, Integr Cancer Ther. 2003 Dec;2(4):358-64.
emedi.gr

Δείτε επίσης...

Υγεία 5798685679819722305
item