Πληρώσε πρόστιμο ο Μπάουμγκαρτνερ για επίθεση εναντίον Έλληνα

Ο αυστριακός αλεξιπτωτιστής Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ που έγινε διάσημος τον περασμένο μήνα για την...

Ο αυστριακός αλεξιπτωτιστής Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ που έγινε διάσημος τον περασμένο μήνα για την...
ελεύθερη πτώση που πραγματοποίησε από το διάστημα, άσκησε έφεση εναντίον δικαστικής απόφασης σύμφωνα με την οποία κρίθηκε ένοχος για επίθεση εναντίον έλληνα οδηγού φορτηγού, όπως δήλωσε ο συνήγορός του.

Ο 43χρονος κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 1.500 ευρώ για χειροδικία αφού γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον έλληνα οδηγό φορτηγού σε ένα καυγά στη διάρκεια μποτιλιαρίσματος κοντά στο Σάλτσμπουργκ το 2010.

Τριμελές εφετείο θα εκδικάσει την Τρίτη την έφεση που άσκησε ο κ. Μπάουμγκαρτνερ, που ισχυρίζεται ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα. «Υποστηρίζουμε ότι ο δικαστής έκανε λάθος και δεν έλαβε υπόψη του τη δικαιολογία της αυτοάμυνας», δήλωσε ο συνήγορός του.

«Στη διάρκεια του καυγά, ο έλληνας οδηγός φορτηγού κλώτσησε τον κ. Μπάουμγκαρτνερ αλλά εκείνος απέφυγε την κλωτσιά, που ήταν τόσο δυνατή που του έφυγε το παπούτσι. Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, ο κ. Μπάουμγκαρτνερ έσπρωξε τον οδηγό και τον χτύπησε στο πρόσωπο», είπε ο συνήγορος.

Η εφημερίδα Oesterreich αναφέρει ότι ο οδηγός, που κατονομάζεται ως Δημήτριος Π., ισχυρίζεται ότι το μόνο που έκανε ήταν να σπρώξει ελαφρά τον κ. Μπάουμγκαρτνερ, ο οποίος τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο στη συνέχεια. «Δεν είναι ήρωας», φέρεται να είπε ο οδηγός.

Ο κ. Μπάουμγκαρτνερ έγινε παγκοσμίως διάσημος τον περασμένο μήνα, ότι πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση από ύψος 39 χιλιομέτρων [Βλέπε άρθρο] , πηδώντας από αερόστατο στην έρημο του Νέου Μεξικού.
Reuters

Δείτε επίσης...

Διάφορα 4045813434195290893
item