ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Συγκλονιστικό γκράφιτι κατά της Νέας Τάξης και του τραπεζικού καρτέλ, δέχεται κριτική ότι είναι «αντισημιτικό» (video)

Μια τοιχογραφία γκράφιτι στην καρδιά του μποέμικου ανατολικού Λονδίνου προκάλεσε σάλο μεταξύ των τοπικών πολιτικών και ηγετών της κοινότ...

Μια τοιχογραφία γκράφιτι στην καρδιά του μποέμικου ανατολικού Λονδίνου προκάλεσε σάλο μεταξύ των τοπικών πολιτικών και ηγετών της κοινότητας που την κατηγορούν ότι είναι «αντισημιτική» - σε μια περιοχή με μεγάλη ιστορία Εβραίων και μεταναστών. 
Αλλά ο ‘Mear One’, ο Αμερικανός καλλιτέχνης που ζωγράφισε την τοιχογραφία στον τοίχο της συμβολής Hanbury Street με Brick Lane, διέψευσε τις κατηγορίες περί αντισημιτισμού.
Η ζωγραφική φέρεται να απεικονίζει καρικατούρες πλούσιων Εβραίων που παίζουν Monopoly, χρησιμοποιώντας τις πλάτες των ανθρώπων ως τραπέζι τους.


Στο βάθος είναι μια πυραμίδα με ένα μάτι – που παραπέμπει στην θεωρία συνωμοσίας των Illuminati. Στη μία πλευρά της ζωγραφικής, ένας άνδρας κρατά ψηλά ένα πλακάτ που γράφει: «Η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι ο εχθρός της ανθρωπότητας».


"Έχω λάβει πολλές καταγγελίες ότι η τοιχογραφία της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» στην Hanbury Street έχει αντισημιτικές εικόνες", δήλωσε ο Lutfur Rahman, ο δήμαρχος του τοπικού συμβουλίου του Tower Hamlets.
«Συμμερίζομαι τις ανησυχίες αυτές. Είτε εκ προθέσεως είτε όχι, οι εικόνες των τραπεζιτών διαιωνίζουν την αντισημιτική προπαγάνδα για συνωμοτική εβραϊκή κυριαρχία των οικονομικών και πολιτικών θεσμών.
"Όταν η ελευθερία της έκφρασης διατρέχει τον κίνδυνο της υποκίνησης φυλετικού μίσους, όπως για παράδειγμα όταν η EDL προσπάθησε να κάνει πορεία στην Tower Hamlets πέρυσι, τότε είναι σωστό ότι μια τέτοια έκφραση θα πρέπει να περιστέλλεται. Γι’ αυτό ζήτησα τους υπαλλήλους μου να κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να δουν πως αυτή η τοιχογραφία θα αφαιρεθεί. "

Δείτε εδώ το βίντεο:


Ο αιδ. Alan Green, ένας τοπικός ιερέας, καταδίκασε επίσης την ζωγραφιά.
«Ενώ εκτιμώ τέχνη του δρόμου στο Tower Hamlets, θα πρέπει να σεβόμαστε  πάντοτε τις αρχές της ποικιλόμορφης κοινότητάς μας», είπε.
"Αυτή η τοιχογραφία χρησιμοποιεί εικόνες που έχουν εδώ και αιώνες χρησιμοποιηθεί για να υποκινήσουν το μίσος και τις διώξεις εναντίον των εβραϊκών κοινοτήτων. Δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους υποκίνηση εναντίον κάθε κοινότητας σε αυτό το δήμο."

Ο Mear One υπερασπίστηκε την τέχνη του.
"Η τοιχογραφία μου έχει θέμα τις τάξεις και τους προνομιούχους. Η ομάδα των τραπεζιτών αποτελείται από Εβραίους και λευκούς Άγγλους," έγραψε.
"Για κάποιο λόγο λένε ότι είμαι αντισημίτης. Τέτοιο πράγμα δεν είμαι σίγουρα.
«Πιστεύω στην ισότητα και στην αδελφοσύνη σε παγκόσμια κλίμακα σε εκείνο που είμαι εναντίον είναι η άρχουσα τάξη. Αυτό είναι ένα πρόβλημα και χρειαζόμαστε εξανθρωπισμό».

Ο τοπικός Συντηρητικός δημοτικός σύμβουλος Peter Gold κάλεσε την αστυνομία να διώξει τον Mear One σύμφωνα με τη νομοθεσία περί ‘φυλετικού μίσους’.
«Είμαι τρομοκρατημένος από αυτή την τοιχογραφία», είπε ο Gold, ο οποίος έγραψε μια επιστολή στο συμβούλιο. "Φέρει μια φοβερή ομοιότητα με την αντισημιτική προπαγάνδα που προωθήθηκε στην προπολεμική Γερμανία.
"Εκτός από αντι-εβραϊκές αποχρώσεις, φαίνεται να υπάρχουν ακόμη και μασονικές (και ένα δολάριο) που ενθαρρύνουν τις θεωρίες συνωμοσίας.
«Τι θα γίνει σχετικά με το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που δημιούργησαν αυτό και πότε θα αφαιρεθεί;
"Το γεγονός αυτό εμφανίστηκε τις ημέρες των γιορτών Rosh Hoshanah / Γιομ Κιπούρ δίνει πρόσθετη απειλή."

* ΚΟ: Ο ‘Mear One’, είναι ο γεννημένος το 1971, Kalen Ockerman από την Santa Cruz της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Έχει ονομαστεί ως ο «Μιχαήλ Άγγελος των γκράφιτι». Εδώ είναι η σελίδα του. Πολλά από τα έργα του ασχολούνται με θέματα όπως Νέα Παγκόσμια Τάξη, ο έλεγχος νου, κατά του πολέμου, κατά του Μπους, υπέρ της "αλλαγής". Ο άνθρωπος βέβαια, δεν έχει καμία σχέση με «αντισημιτισμό» και «ρατσισμό». Ούτε βλέπω στην συγκεκριμένη τοιχογραφία κάτι το "αντισημιτικό".
Αλλά, υπάρχει μια μύγα....

Παρακάτω: Συνέντευξή του στο Infowars.com

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δείτε επίσης...

Τέχνη 793730012155113906
item