ΦΩΤΟ: Πώς θα είναι οι άνθρωποι σε 1.000 χρόνια;

Ο άνθρωπος της επόμενης χιλιετίας δεν θα είναι και τόσο βλεπούμενος και θα διαφέρει κατά πολύ από τον σημερινό, σύμφωνα με το πορτρέτο πο...

Ο άνθρωπος της επόμενης χιλιετίας δεν θα είναι και τόσο βλεπούμενος και θα διαφέρει κατά πολύ από τον σημερινό, σύμφωνα με το πορτρέτο που «φιλοτέχνησε» βάσει ερευνών η «Sun» και αναδημοσιεύει η «Le Monde».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το φαγητό και η ιατρική θα αυξήσουν το μέγεθός μας, ενώ ορισμένα σημεία του σώματος θα μειωθούν αρκετά. Ανάμεσα σε αυτά, τα έντερα, οι όρχεις (λόγω μείωσης της ανδρικής γονιμότητας) και ο εγκέφαλος, λόγω της βοήθειας που θα προσφέρουν οι υπολογιστές.


Αντιθέτως, θα αυξηθεί το μέγεθος των χεριών και των δακτύλων λόγω και της χρήσης της αφής στη νέα τεχνολογία αλλά και το μέγεθος των ματιών καθώς η επικοινωνία θα γίνεται πλέον με βάση τις εκφράσεις του πρόσωπου και τις κινήσεις των ματιών.

Αυτό είναι το «πιστεύω» επιστήμονα στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, υπάρχει όμως και ο Δρ Στέμερ, ειδικευμένος στην οδοντιατρική, που εκτιμά ότι θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο πηγούνι και λιγότερα δόντια αφού την τροφή θα τη λαμβάνουμε σε υγρή μορφή ή ως χάπι.

Τουλάχιστον οι επιστήμονες συγκλίνουν στο ότι θα είμαστε λιγότερο τριχωτοί και ζαρωμένοι. Πάντως, αναφέρει το lifo.gr, από αισθητικής άποψης, ο άνθρωπος της επόμενη χιλιετίας μάλλον θα χρειάζεται πολλές… πλαστικές επεμβάσεις!

Δείτε επίσης...

Επιστήμη 413409391597318081
item