Η Ελληνίδα των 130 εκατ. $

Τα διεθνή μέσα την χαρακτήρισαν φαινόμενο. Και έχουν απόλυτο δίκιο. Η 28χρονη ελληνοαμερικανίδα Σοφία Αμορούσο κατάφερε μέσα σε λίγα χρόν...

Τα διεθνή μέσα την χαρακτήρισαν φαινόμενο. Και έχουν απόλυτο δίκιο. Η 28χρονη ελληνοαμερικανίδα Σοφία Αμορούσο κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να κάνει το χόμπυ της μια εξαιρετικά επικερδή εταιρεία...

H Nasty Gal έχει ετήσια έσοδα της τάξης των 130 εκατ. δολαρίων και έχει τραβήξει πάνω της το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών. Κι όλα αυτά πουλώντας ρούχα από δεύτερο χέρι.

Όλα ξεκίνησαν από ένα σακάκι Chanel. Ήταν πριν από 6 χρόνια όταν η 22χρονη τότε Σοφία ψάχνοντας τα μεταχειρισμένα ρούχα του Στρατού της Σωτηρίας ανακάλυψε ένα παλιό σακάκι, το αγόρασε 8 δολάρια και αποφάσισε να το βάλει σε δημοπρασία στο ebay. Αυτό που ξεκίνησε σαν πλάκα κατέληξε να της αποφέρει 1.100 δολάρια. Τότε κατάλαβε ότι είχε έναν θησαυρό στα χέρια της. Και η αναζήτηση ξεκίνησε. 

Η Σοφία άρχισε να «σαρώνει» παζάρια και καταστήματα μεταχειρισμένων ψάχνοντας για παλιά επώνυμα ρούχα με στυλ. Σήμερα η εταιρεία της κερδίζει 130 εκατ. δολάρια το χρόνο, εξυπηρετεί 250.000 πελάτες σε 50 χώρες και απασχολεί 100 υπαλλήλους. Η 28χρονη CEO δηλώνει ότι μπορεί να μην δεν έχει κάνει σπουδές στο κολέγιο, όμως από πολύ μικρή ήθελε να φτιάξει τη δική της εταιρεία. Και το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Δείτε επίσης...

Διάφορα 8456485545368643699
item