Ο Μοϊκανός της NASA τρελαίνει κόσμο

Ο σούπερ επιστήμονας που έστειλε το Curiosity στον Άρη...

Ο σούπερ επιστήμονας που έστειλε το Curiosity στον Άρη...

Μπορεί ο Bobak Ferdowsi να κατάφερε να στείλει το Curiosity στον Άρη, όμως αυτός δεν ήταν ο λόγος που τον έκανε διάσημο και περιζήτητο μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Ο 32χρονος με την προσεγμένη μοϊκάνα είναι ένας εκ των υπευθύνων της αποστολής του Curiosity της NASA στον Άρη και έχει δεχτεί εκατοντάδες προτάσεις γάμου από γυναίκες, αλλά και άντρες ανά την υφήλιο από την στιγμή που οι κάμερες εστίασαν επάνω του, την ημέρα απογείωσης του πυρηνοκίνητου ρομπότ.

Όπως σημειώνει το «Πρώτο Θέμα», ενδεικτικό της «φρενίτιδας» που επικρατεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον Ferdowsi είναι ότι την περασμένη Δευτέρα είχε περίπου 200 followers στο Twitter -συγγενείς, φίλους και συνάδελφους – ενώ σήμερα έχει περισσότερους από 43.000!

«Δεν είχα την παραμικρή ιδέα για το τι θα επακολουθούσε, και στην πραγματικότητα δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα ότι καταφέραμε να φτάσουμε στον Άρη» ανέφερε ο Ferdowsi.

Ο Bobak αποφοίτησε το 2003 από το Massachusetts Institute of Technology, εργάζεται ως μηχανικός στο εργαστήριο της NASA στην Pasadena της California και είχε κομβικό ρόλο στο εγχείρημα Mars Curiosity που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρωί της Δευτέρας.

Δείτε επίσης...

Κόσμος 4769993348704769657
item