Χάκερς επιτέθηκαν στο Twitter

Επίθεση στο Twitter πραγματοποίησαν hackers, οι οποίοι δημοσίευσαν στο Pastebin 55.000 accounts μαζί βέβαια με τα usernames και password...

Επίθεση στο Twitter πραγματοποίησαν hackers, οι οποίοι δημοσίευσαν στο Pastebin 55.000 accounts μαζί βέβαια με τα usernames και passwords. Ανάμεσα τους μάλιστα βρίσκονται και λογαριασμοί celebrities.

Η υπηρεσία του Twitter παραδέχτηκε την διαρροή των κωδικών, διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο αριθμός τους είναι τόσο υψηλός. Όπως δήλωσε, η λίστα που δημοσιεύτηκε έχει πάρα πολλές διπλοεγγραφές. Δηλαδή το ίδιος λογαριασμός εμφανίζεται περισσότερες από μία φορές.

Επιπλέον ανέφερε ότι αρκετοί κωδικοί είναι λανθασμένοι ενώ μεγάλο μέρος από τα accounts που εμφανίζονται στο pastebin είναι απενεργοποιημένοι καθώς έχουν λάβει καταγγελίες για spam.

Παρόλα αυτά η εταιρεία έχει ήδη ενημερώσει όσους χρήστες επηρεάζονται με την προτροπή να αλλάξουν τα στοιχεία σύνδεσης τους.

Πάντως, αν πράγματι τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν έχουν τόσες ανακρίβειες, προκύπτουν ερωτηματικά για τον τρόπο που έγινε η διαρροή.

Αν οι hackers είχαν απευθείας πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων του Twitter, είναι απίθανο να υπήρχαν αυτές οι διπλοεγγραφές, τα απενεργοποιημένα spam accounts και οι λανθασμένοι κωδικοί. Συνεπώς αναρωτιέται κανείς για την αληθινή πηγή των πληροφοριών αυτών.

Δείτε επίσης...

internet 4759832180919306089
item