Αλλάγες στον τρόπο απόκτησης του διπλώματος οδήγησης

Διαμορφώνεται διαφορετικά από το 2012 η διαδικασία την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, με σκοπό να σταματήσει το «φιλοδώρημα», που εκτιμάτα...

Διαμορφώνεται διαφορετικά από το 2012 η διαδικασία την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, με σκοπό να σταματήσει το «φιλοδώρημα», που εκτιμάται στα 150 εκατ. ευρώ ετησίως.


Το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υποδομών παραδίδεται για δημόσια διαβούλευση μέσα στο Μάιο, ενώ οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με αυτό, οι εξετάσεις θα είναι στο εξής μηχανογραφημένες και θα βιντεοσκοπούνται, ενώ οι εξεταστές θα επιλέγονται με ηλεκτρονική κλήρωση λίγη ώρα πριν από την εκάστοτε εξέταση. Επίσης, θα υποχρεούνται στην υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες».

Οι εξετάσεις θα έχουν τρία στάδια: θεωρία, πορεία σε δρόμο κανονικής κυκλοφορίας και πίστα. Η δοκιμασία στην πίστα θα γίνεται πριν την πορεία. Κατά την εξέταση στην πίστα, ο υποψήφιος θα είναι μόνος στο αυτοκίνητο, με βεβαίωση της σχολής του ότι έχει παρακολουθήσει τα απαραίτητα μαθήματα.
alexiptoto.com

Δείτε επίσης...

Ελλάδα 3186287616805843618
item