Θαυματουργή κίνηση της Microsoft: Θα μιλάμε 26 γλώσσες!

Σωτήρια κίνηση για όσους δεν έχουν έφεση στις ξένες γλώσσες έκανε η Microsoft, που δίνει την δυνατότητα σε όλους να «μιλούν» άπταιστα ...


Σωτήρια κίνηση για όσους δεν έχουν έφεση στις ξένες γλώσσες έκανε η Microsoft, που δίνει την δυνατότητα σε όλους να «μιλούν» άπταιστα 26 γλώσσες!
 
Ερευνητές δημιούργησαν καινοτόμο λογισμικό που μεταφράζει ότι πρόταση θέλετε σε όποια γλώσσα θέλετε –μεταξύ 26- και μάλιστα χρησιμοποιώντας τον ήχο της φωνής σας.
 
Σκοπός των ερευνητών είναι να δημιουργηθεί ένας «καθολικός μεταφραστής», που θα μπορεί να μεταφράζει την αγγλική γλώσσα σε άλλες 26, από τα ισπανικά μέχρι τα κινέζικα! Σιγά – σιγά αυτό θα μπορεί να γίνει και με άλλες γλώσσες.
 
Ερευνητές της Microsoft ανέπτυξαν ένα καινοτομικό λογισμικό που μεταφράζει τη φωνή του χρήστη σε ξένη γλώσσα και μάλιστα με παρόμοιο τόνο φωνής. Το λογισμικό μαθαίνει τον ήχο της φωνής του χρήστη και μετά δημιουργεί μια ανάλογη συνθετική φωνή σε άλλη γλώσσα, την οποία ο χρήστης δεν γνωρίζει.
 
«Οι ερευνητές Φρανκ Σουνγκ και Ρικ Ρασίντ, που έκαναν τη σχετική επίδειξη στο ερευνητικό κέντρο της Microsoft, σύμφωνα με το Technology Review και τη βρετανική Daily Mail, έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα ώστε να γίνει πραγματικότητα ένας «καθολικός μεταφραστής» που θα μπορεί να μεταφράζει (κατ' αρχήν) την αγγλική γλώσσα σε 26 άλλες γλώσσες, από τα ισπανικά και τα ιταλικά έως τα κινέζικα.
 
Ο χρήστης απλώς μιλάει στα αγγλικά στο μηχάνημα και αυτό αναλαμβάνει να μετατρέψει τα λόγια του σε κάποια άλλη γλώσσα και με παρόμοια χροιά φωνής.
 
Η συσκευή μπορεί κάποτε να διευκολύνει αφάνταστα την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα- και έτσι να καταστήσει λιγότερο αναγκαίους τους ανθρώπους μεταφραστές», είπαν στην παρουσίαση οι ερευνητές Φρανκ Σουνγκ και Ρικ Ρασίντ, ενώ αποκάλυψαν ότι στο μέλλον θα ενσωματωθεί το σύστημα αυτό στα smartphones και ο χρήστης θα μπορεί να μιλάει, αλλά και να γράφει σε άλλες γλώσσες.
Πηγή:star.gr



Κάνε Like και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δείτε επίσης...

Microsoft 6104016199118605329
item