Η ταχύτερη Ferrari που κατασκευάστηκε ποτέ!

Η Ferrari έχει έκανε ό,τι υποσχέθηκε και παρουσίασε το ολοκαίνουργιο GT μοντέλο της, το οποίο θα αντικαταστήσει την 612 Scaglietti. Το ν...

Η Ferrari έχει έκανε ό,τι υποσχέθηκε και παρουσίασε το ολοκαίνουργιο GT μοντέλο της, το οποίο θα αντικαταστήσει την 612 Scaglietti. Το νέο δημιούργημα της σκουντερία έχει την ονομασία F12 berlinetta και θα κάνει ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την ερχόμενη εβδομάδα.

Έκπληξη λοιπόν από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Αφού παρά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με το όνομα του νέου δημιουργήματός της, οι ψίθυροι δεν επαληθεύτηκαν. Έτσι, η διάδοχος της 612 Scaglietti δεν έχει την ονομασία F620 GT, αλλά F12 berlinetta. Και πρόκειται για την δυνατότερη Ferrari που κατασκευάστηκε ποτέ!

Η ταχύτερη Ferrari που κατασκευάσθηκε ποτέ (2) 

Από τα στοιχεία που έδωσε η εταιρία στην δημοσιότητα προκύπτει ότι η F12berlinetta επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 3,1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική της ταχύτητα ξεπερνά τα 340 χλμ. / ώρα.
Η μεγάλη είδηση αφορά στον κινητήρα με τον οποίο εφοδιάζεται το ιταλικό supercar. Και αυτός είναι ένας ολοκαίνουργιος V12, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Ο κυβισμός του κινητήρα είναι 6262 κ.ε. και αποδίδει 740 ίππους στις 8.500 σ.α.λ..
Χάρη στη εκτεταμένη χρήση του αλουμινίου αλλά και άλλων ελαφρών υλικών στην κατασκευή του αμαξώματος, η νέα Ferrari ζυγίζει μόλις 1.525 κιλά. Βάρος που είναι περίπου το ίδιο με το μέσο όρο ενός sedan μεσαίου μεγέθους.

Η ταχύτερη Ferrari που κατασκευάσθηκε ποτέ (5) 

Η κατανομή βάρους είναι 46% μπροστά και 58% πίσω. Στοιχείο που από μόνο του προδιαθέτει για την καταπληκτική οδηγική εμπειρία που θα προσφέρει η Ferrari.
Η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Από τα στοιχεία που έδωσε η εταιρία στην δημοσιότητα προκύπτει ότι η F12berlinetta επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 3,1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική της ταχύτητα ξεπερνά τα 340χλμ. / ώρα.

Η ταχύτερη Ferrari που κατασκευάσθηκε ποτέ (3)
Η ταχύτερη Ferrari που κατασκευάσθηκε ποτέ (4)
Πηγή: news247.gr




Κάνε Like και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δείτε επίσης...

Ferrari 1886438051585687903
item