Αποφάσισαν να κλωνοποιήσουν ένα Μαλλιαρό Μαμούθ!!

Επιστήμονες της Νότιας Κορέας και της Ρωσίας συμφώνησαν την Τρίτη, να προσπαθήσουν να κλωνοποιήσουν ένα μαλλιαρό μαμούθ , σύμφωνα με την...

Επιστήμονες της Νότιας Κορέας και της Ρωσίας συμφώνησαν την Τρίτη, να προσπαθήσουν να κλωνοποιήσουν ένα μαλλιαρό μαμούθ, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Οι επιστήμονες σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα έμβρυο ενός "Wooly" μαμούθ με την αντικατάσταση του πυρήνα ενός κυττάρου ελέφαντα, με εκείνον ενός μαμούθ (προφανώς από τα λείψανα ενός μαμούθ της Σιβηρίας που αποκαλύφθηκαν πέρσι).
Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσουν έναν ελέφαντα ως παρένθετη μητέρα, σύμφωνα με το περιοδικό.

Ένας από τους ηγέτες του εγχειρήματος, ο Hwang Woo-suk, έχει μια αλληλένδετη ιστορία με την κλωνοποίηση. Έγινε γνωστός το 2004 και το 2005 με ισχυρισμούς ότι ο ίδιος και η ομάδα του είχαν δημιουργήσει ανθρώπινα εμβρυικά βλαστοκύτταρα. Τα λεγόμενα τους όμως, αποδείχθηκαν ψευδή.

Από τότε, ο Hwang προσπαθεί να επιστρέψει. Τον Οκτώβριο του 2011, αφού έγινε ο πρώτος που κατάφερε να κλωνοποιήσει ένα κογιότ, ανακοίνωσε τα σχέδιά του για το μαλλιαρό μαμούθ. Εκείνη την εποχή, ο εξελικτικός γενετιστής Hendrik Poinar του Πανεπιστημίου McMaster στο Χάμιλτον του Καναδά, ήταν δύσπιστος και μάλιστα δήλωσε CBS News: "Δεν υπάρχει κανένας καλός επιστημονικός λόγος για για να φέρει πίσω ένα εξαφανισμένο είδος.. Γιατί κάποιος να τα φέρει πίσω; Για να τα βάλει σε ένα θεματικό πάρκο..; Απλά η μελέτη της εξέλιξής τους, η οποία μπορεί να γίνει από παλιά ορυκτά οστά, φαίνεται να είναι πολύ πιο ικανοποιητική για μένα, αλλά αυτή είναι η δική μου άποψη".

Όμως, η οικονομική χρηματοδότης του Hwang, Kim Moon-soo, φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για τίτλους σε περιοδικά, παρά για επιστημονικά επιτεύγματα, αφού τον Οκτώβριο, δήλωσε στο ABC News: "Αρχικό όραμα μας είναι η κλωνοποίηση δεινοσαύρων. Μπορεί να είναι δύσκολο τώρα ... αλλά πιστεύουμε ότι θα ταρακουνήσει τον κόσμο για άλλη μια φορά, δημιουργώντας ένα ζωντανό Τζουράσικ Παρκ που θα είναι ασύγκριτο με το φανταστικό Τζουράσικ Παρκ του Σπίλμπεργκ".
thessnea.blogspot.com




Κάνε Like και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δείτε επίσης...

Ζώα 1543297847250085634
item