Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Αθώο; Ποια τα μειονεκτήματα;

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: ένα υποκατάστατο του κανονικού τσιγάρου! Είναι αθώο; Ποια τα μειονεκτήματά του; Δείτε! 

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: ένα υποκατάστατο του κανονικού τσιγάρου! Είναι αθώο; Ποια τα μειονεκτήματά του; Δείτε! 
Ηλεκτρονικό τσιγάρο λοιπόν είναι μια συσκευή που λειτουργεί με μπαταρία και θεωρείτε ως εναλλακτικός και ασφαλής τρόπος καπνίσματος.

Αυτές οι συσκευές λοιπόν έχουν μια μπαταρία, μια θερμάστρα και μια κασέτα που περιέχει μέσα της διάλυμα νικοτίνης(σε πιο παλιά, τώρα καταργήθηκε, βάσει του ΕΟΦ), γλυκόλης, προπυλενίου και κάποιον άλλων χημικών.

Με λίγα λόγια αποφεύγονται η πίσσα, το μονοξείδιο του άνθρακα που είναι τα πλέον επιβλαβή στους πνεύμονες αλλά και γλιτώνουμε τα κίτρινα δόντια και την άσχημη αναπνοή!

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο επινοήθηκε από Κινέζους φαρμακοποιούς το 2003. Το 2004 κυκλοφόρησε στην αγορά της Κίνας και το 2005 έγιναν εξαγωγής παγκοσμίως.

Υπάρχουν όμως μειονεκτήματα στο ηλεκτρονικό τσιγάρο;


μειονεκτήματα ηλεκτρονικού τσιγάρου

Τα μειονεκτήματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου
Έχουμε και λέμε. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχει βρεθεί ότι περιέχουν μια αντιψυκτική ουσία την διαιθυλενογλυκόλη. Αυτή η ουσία είναι τοξική για τον άνθρωπο και μπορεί να προκαλέσει ανησυχία κατά την αναπνοή. τσιγάρο ηλεκτρονικό Εκτός από την παραπάνω ουσία περιέχει και άλλες καρκινογόνες ουσίες. Τις νιτροζαμίνες. Εάν δηλαδή ένα τσιγάρο ηλεκτρονικό σπάσει, τότε ο άνθρωπος έρχεται σε άμεση επαφή με αυτές τις επικίνδυνες ουσίες.

Επίσης οι εταιρίες που το εμπορεύονται τσιγάρα ηλεκτρονικά, έχουν εφαρμόσει ένα τρικ.

Έχουν πλασάρει το ηλεκτρονικό τσιγάρο με διάφορες γεύσεις όπως λεμόνι, πορτοκάλι, μέντα, φράουλα, βανίλια και δεκάδες ακόμα γεύσεις.

Αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα να προσελκύει έστω και μικρό ποσοστό μη καπνιστών!

Ακόμα μια πάρα πολύ επικίνδυνη ουσία που περιέχουν είναι η τετραμεθυλοπυραζίνη. Η παρατεταμένη έκθεση σε αυτήν την ουσία μπορεί να είναι επιζήμια στον εγκέφαλο του ανθρώπου!

Κάτι που ίσως δεν το έχει σκεφτεί κανένας μας είναι ότι μελλοντικά μπορεί να γίνει και αφορμή για την κυκλοφορία κάποιων ναρκωτικών ουσιών! Ήδη υπάρχει διάλυμα για τσιγάρο ηλεκτρονικό που περιέχει την ρητίνη της μαριχουάνας...

Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα πως ακόμα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι επιζήμιο για τον ανθρώπινο οργανισμό και δεν είναι γενικά τόσο αθώο όσο το παρουσιάζουν οι εταιρίες.

τσιγάρο και νικοτίνη
Μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια καρδιακές παθήσεις όπως και το κανονικό τσιγάρο.

Ο μοναδικός τρόπος για να είναι απόλυτα ασφαλές είναι να χρησιμοποιήσετε διάλυμα το οποίο δεν περιέχει
νικοτίνη.

Καλό είναι να πάρουμε και την γνώμη κάποιου γιατρού και γενικά να μην πορευόμαστε έτσι στα τυφλά και προπαντός να μην αδιαφορούμε για την υγεία μας!


Τίποτα πλέον δεν είναι αθώο!


Έτσι, σε γενικές γραμμές καπνίζοντας
τσιγάρο ηλεκτρονικό, είναι μεν καλύτερο από το κανονικό τσιγάρο, όμως έχει και αυτό τα μειονεκτήματά του...
coolweb.gr




Κάνε Like και μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δείτε επίσης...

Υγεία 5598754873333743842
item