Το Facebook θα πάψει να είναι δωρεάν και θα απαιτεί συνδρομή επί πληρωμή. Αλήθεια ή ψέμματα;

  Εδώ και αρκετές μέρες όλο και πιο έντονη φημολογία υπάρχει για το ότι το Facebook θα ξεκινήσει να απαιτεί συνδρομές επί πληρωμή κάθ...

 
Εδώ και αρκετές μέρες όλο και πιο έντονη φημολογία υπάρχει για το ότι το Facebook θα ξεκινήσει να απαιτεί συνδρομές επί πληρωμή κάθε μήνα. Με λίγα λόγια ότι θα πάψει να είναι δωρεάν. Μάλιστα στα walls πολλών χρηστών έχει ήδη «διαρρεύσει» ο τιμοκατάλογος για τη νέα πολιτική του κοινωνικού δικτύου. Το ερώτημα φυσικά είναι ένα: Άραγε στέκουν τα σενάρια αυτά;



Η απάντηση; Φυσικά και όχι. Θα ήταν ανόητο άλλωστε να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση ο Mark Zuckerberg και η παρέα του. Το Facebook έχει έσοδα δισεκατομμυρίων δολλαρίων και σε καμία περίπτωση δε θα υπήρχε συμφέρον για τέτοιο ρίσκο.
Ας σκεπτούμε το απλό. Πόσοι χρήστες θα διέκοπταν τη χρήση του κοινωνικού δικτύου εάν ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν; Πολλοί. Ίσως πάρα πολλοί. Τη στιγμή μάλιστα που ο ανταγωνισμός στα social media διατίθεται δωρεάν.
Μάλιστα, στέλεχος της εταιρείας διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Λονδίνο.Έτσι λοιπόν, τα μηνύματα που κάνουν το γύρω του Facebook περί νέας πολιτικής της εταιρείας είναι απλά μία απάτη που ξεκίνησε από κάποιους χρήστες που απλώς ήθελαν να δουν πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η «πλάκα». Από την άλλη, ποιος ξέρει, ίσως η ψευδής διαρροή να ξεκίνησε από μέλος ανταγωνιστικής εταιρείας. Πολλά έχουν δει τα μάτια μας.
Το σίγουρο είναι, όπως αναφέρει και το σλόγκαν στην κεντρική σελίδα του, ότι το Facebook είναι και πάντα θα είναι δωρεάν (“It’s free and always will be”). Συνεπώς μην ανησυχείτε και αγνοήστε τις φήμες!

 [via]
Πατήστε "Μου αρέσει" και διαδώστε αυτό το μηνυμά!

Δείτε επίσης...

internet 2239367340988504910
item