Η τέχνη του καμουφλάζ από τον πραγματικά αόρατο άνθρωπο.

Ο αόρατος άνθρωπος λέγεται Liu Bolin και είναι ένας καλλιτέχνης που έχει την μοναδική ικανότητα να ενσωματώνεται σε κάθε περιβάλλον, όσο σ...

Ο αόρατος άνθρωπος λέγεται Liu Bolin και είναι ένας καλλιτέχνης που έχει την μοναδική ικανότητα να ενσωματώνεται σε κάθε περιβάλλον, όσο σύνθετο και αν είναι. Ο 36χρονος από την Shandong της Κίνας και απόφοιτος της κεντρικής ακαδημίας καλών τεχνών της Σαγκάη, βάφει τον εαυτό του για να συγχωνεύεται με οτιδήποτε βρίσκεται πίσω του, δημιουργώντας μια σειρά έργων που την ονομάζει "Hiding in the city".


invisible-man_1447974i

tiananmen-square_1447957i

Ο Liu δήλωσε ότι η δουλειά του απαιτεί πολύ υπομονή καθώς πρέπει να ποζάρει και στη συνέχεια να δουλεύει επάνω στις φωτογραφίες του για πάνω από 10 ώρες μέχρι να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

chinese-flag_1448006i

Ο σκοπός του είναι να δείξει το πώς το περιβάλλον της πόλης επιδρά στους ανθρώπους που ζουν σε αυτήν. Ο Liu βλέπει την δουλειά του ως μέσο διαμαρτυρίας κατά των διώξεων της κυβέρνησης στους καλλιτέχνες, θύμα των οποίων είναι και ο ίδιος καθώς, το 2005, οι κινέζικες αρχές έκλεισαν το στούντιο του Liu στο Πεκίνο.
" Η κατάσταση για τους καλλιτέχνες στην Κίνα είναι πολύ δύσκολη", δηλώνει. " Το βίαιο κλείσιμο του στούντιο του καλλιτέχνη είναι στην πραγματικότητα η άμεση έμπνευση μου για αυτή τη σειρά έργων υπό τον τίτλο Hiding in the city ".

prisoner_1447968i
wreckage_1447952i

Αν σας ενδιαφέρει η δουλειά του Liu Bolin, μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ.



Σου άρεσε; Κανε Like!

Δείτε επίσης...

Περίεργα 1470631112246752481

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

emo-but-icon

item