ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ..! Αεροσυνοδός απενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο - Δείτε τι έγινε

Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης ενός Boeing 747 της Air India με 160 επιβάτες που είχε.. απογειωθεί από την Μπανγκόγκ με προορισμό το Νέο Δε...

Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης ενός Boeing 747 της Air India με 160 επιβάτες που είχε..
απογειωθεί από την Μπανγκόγκ με προορισμό το Νέο Δελχί, αποφάσισαν να πάρουν έναν υπνάκο στην πρώτη θέση και είχαν την φαεινή ιδέα να αφήσουν στο πόστο τους, δυο αεροσυνοδούς.

Η ξεκούραση των πιλότων όμως δεν κράτησε πολύ, αφού λίγο μετά την αποχώρησή τους από το πιλοτήριο, ο αυτόματος πιλότος απενεργοποιήθηκε κατά λάθος από την αεροσυνοδό, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να μείνει ακυβέρνητο.

Ευτυχώς, οι πιλότοι ανέκτησαν τον έλεγχο και δεν συνέβησαν τα χειρότερα, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο παύθηκαν από τα καθήκοντά τους.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη τον περασμένο μήνα, αλλά έγινε γνωστό μόλις χθες.

Δυστυχώς δεν πρόκειται για το πρώτο σοβαρό επεισόδιο που σημειώνεται στις ινδικές αερογραμμές. Όπως θυμίζει η Daily Telegraph, στην αρχή του έτους διαπιστώθηκε ότι ένας Ινδός πιλότος ήταν μεθυσμένος λίγο πριν την απογείωση, ενώ το 2010 εντοπίστηκαν πιλότοι με πλαστές άδειες.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΟΗΕ έχει κατατάξει την Ινδία στις 13 χώρες με τις χειρότερες επιδόσεις στην ασφάλεια των πτήσεων.

Δείτε επίσης...

Κόσμος 1798735626197613366
item