To Πανεπιστήμιο του Τέξας έχασε πέντε φιαλίδια με θανατηφόρο ιό επιπέδου Ebola

Κυκλοφορούσε εδώ κι αρκετές ώρες σαν φήμη, ωστόσο, το Εθνικό Εργαστήρι Γκάλβεστον που υπάγεται στο πανεπιστήμιο του Τέξας επιβεβαίωσε την ...

Κυκλοφορούσε εδώ κι αρκετές ώρες σαν φήμη, ωστόσο, το Εθνικό Εργαστήρι Γκάλβεστον που υπάγεται στο πανεπιστήμιο του Τέξας επιβεβαίωσε την είδηση πως «αγνοούνται» πέντε φιαλίδια που περιέχουν έναν φονικό ιό από τη Βενεζουέλα.

Πρόκειται για τον ιό Γκουαναρίτο ο οποίος έχει χαρακτηριστικά σαν τον Ebola και προκαλεί, ανάμεσα σε άλλα αιμορραγικό πυρετό, ενώ στο Εργαστήριο που κοστίζει περίπου 174εκατομμύρια δολάρια για να έχει εγκαταστάσεις ασφαλείας και να προστατεύει τους πιο θανατηφόρους ιούς του πλανήτη ήδη κάποιοι ανησυχούν πως θα πληρώσουν τη νύφη.

Οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί, όπως ο δρ. Ουίλιαμ Σκάφνερ, πρώνη πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος για Μεταδιδόμενες ασθένειες, ο οποίος αναφέρει ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα.

«Ο ιός » εξηγεί ο δρ Σκάφνερ «μεταδίδεται κυρίως ανάμεσα σε τρωκτικά της Βενεζουέλας και θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να μεταδοθεί και στον άνθρωπο, ωστόσο, κάτι τέτοιο κρίνεται απίθανο, ενώ και ο ίδιος ο ιός δεν θα επιβιώσει στα τρωκτικά που κατοικούν στις ΗΠΑ».

Από την άλλη πλευρά έχουν καταγραφεί μερικές εκατοντάδες περιπτώσεις μετάδοσης σε ανθρώπους και για αυτό το λόγο οι αρχές είναι σε επιφυλακή.

Από το Πανεπιστήμιο επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις διάρρηξης και κλοπής και συμπεραίνουν ότι πιθανόν τα φιαλίδια καταστράφηκαν σε κάποια από τις διαδικασίες απολύμανσης.
enimerwsi.gr

Δείτε επίσης...

Υγεία 2829774665193446122
item