ΧΑΠΙ ΝΤΟΜΑΤΑΣ: Προστατεύει από εγκεφαλικά και εμφράγματα

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, ένα χάπι που περιέχει το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, βασικό συστατικό της ντομά...


Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, ένα χάπι που περιέχει το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, βασικό συστατικό της ντομάτας, εκτιμάται ότι τονώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Ως εκ τούτου συμβάλλει δραστικά στην προστασία από εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές παθήσεις.

Το λυκοπένιο είναι η ουσία στη φλούδα της ντομάτας που της χαρίζει το κόκκινο χρώμα της και είναι γνωστό ότι διασπά τα λιπώδη ιζήματα στα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών.

Η λήψη του συγκεκριμένου συμπληρώματος διατροφής αντιστοιχεί στην κατανάλωση σχεδόν τριών κιλών ντομάτας και οι δημιουργοί του είναι αισιόδοξοι για την ευεργετική του δράση στο καρδιακό σύστημα.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές με βάση τα αποτελέσματα μια πρώτης μικρής μελέτης σε 36 καρδιοπαθείς και 36 υγιείς ενήλικες με μέσο όρο ηλικίας τα 67 χρόνια, η λήψη του συγκεκριμένου χαπιού αυξάνει την ελαστικότητα των αγγείων κατά 50%, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει την κατάσταση του ενδοθηλίο

Δείτε επίσης...

Υγεία 1680590720744440871
item