Έρχονται 1.700 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ

Μέσα στην άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πλήρωσης 1.700 θέσεων συμβασιούχων στα ΕΛΤΑ. Τέλη Μαΐου (2013) λήγουν οι συμβάσει...

Μέσα στην άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πλήρωσης 1.700 θέσεων συμβασιούχων στα ΕΛΤΑ. Τέλη Μαΐου (2013) λήγουν οι συμβάσεις των συμβασιούχων που είχαν προσληφθεί τέλη καλοκαιριού.

Γι' αυτό το λόγο η διοίκηση των ΕΛΤΑ σκοπεύει να στείλει πολύ σύντομα αίτημα προς το ΑΣΕΠ για τη πρόσληψη νέου προσωπικού. Όσοι προσληφθούν θα υπογράψουν οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας. Σημειώνεται ότι οι φετινές προσλήψεις θα είναι μειωμένες σε σχέση με αυτές του 2012 σε ποσοστό 10%. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν τα καταστήματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης ενώ με προσωπικό αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες τους και οι υπόλοιπες περιφέρειες και κυρίως τα νησιά ενόψει καλοκαιριού. Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις θα πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 65 ετών.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι διανομείς, οδηγοί,υπάλληλοι εσωτερικής εκμετάλλευσης, διαμετακομιστές. Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά τα εξής δικαιολογητικά επικυρωμένα: Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας, φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών τους, στον οποίο να αναγράφεται ο ακριβής βαθμός, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο όλων των όψεων της άδειας οδήγησης, η οποία πρέπει να είναι σε ισχύ,πιστοποιητικό του οικείου δήμου ή κοινότητας, πρόσφατης έκδοσης, ότι ο υποψήφιος είναι εγγεγραμμένος στο δημοτολόγιο, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πρόσφατης έκδοσης, βεβαίωση ανεργίας (εάν υπάρχει) και πιστοποιητικά πολυτεκνίας (εάν υπάρχουν).

Όσοι ενδιαφέρονται να καλύψουν τις θέσεις των διανομέων θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως και 65 ετών, να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της διανομής και να μην έχουν κώλυμα, κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα 9, καταδίκης, υποδικίας, δικαστικής συμπαράστασης.
Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να κατατεθούν είναι το πτυχίο ή δίπλωμα σχολικής μονάδας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ), ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας ανεξαρτήτως κυβικών (πλην μοτοποδηλάτου). Οι υποψήφιοι για τις θέσεις οδηγών οφείλουν να διαθέτουν α) δίπλωμα ΙΕΚ ειδικοτήτων τεχνικού αυτοκινήτου οχημάτων ή εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων ή πτυχίο Α ή Β κύκλου σπουδών ΤΕΕ ειδικότητας μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτου ή απολυτήριος τίτλος ενιαίου πολυκλαδικού λυκείου τμήματος μηχανικών αυτοκινήτων ή τεχνικής επαγγελματικής σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικότητας μηχανών αυτοκινήτου ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ ειδικότητας μηχανοτεχνίτη αυτοκινήτου ή απολυτήριος τίτλος άλλης συναφούς ειδικότητας ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής σε αντίστοιχη ειδικότητα και β) επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ κατηγορίας σε ισχύ.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις εσωτερικής εκμετάλλευσης οφείλουν να διαθέτουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή πτυχίο Β' κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή πτυχίο Α' κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, Κλάδων Διοικητικών Υπηρεσιών - Γραμματέων ή Οικονομίας ή Βιβλιοθηκονομίας ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου των Τμημάτων Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, καθώς και γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (i) επεξεργασίας κειμένων,(ii) υπολογιστικών φύλλων και (iii) υπηρεσιών διαδικτύου. Για τις θέσεις των διαμετακομιστών ζητείται απολυτήριο Γυμνασίου ή παλαιού Δημοτικού για όσους έχουν αποφοιτήσει έως και το 1980.

Δείτε επίσης...

Εργασία 1616520891248970824
item